Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Száműzheti az Apple a sokakat kiborító tavalyi újítását

Szakítva a tavalyi gyakorlattal az Apple várhatóan az összes új iPhone 16 modellben frissített chipeket alkalmaz.

...svg content...Fotó: Unsplash/Paolo Giubilato
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Iparági források szerint az Apple idén változtat stratégiáján az új iPhone modellek chipjeinek tekintetében. Míg tavaly csak a drágább Pro modellek kapták meg a legújabb chipet, az idei iPhone 16 sorozatban minden modell frissített lapkával érkezik, a mi egyfajta válaszlépésnek tekinthető a felhasználók korábbi kritikáira.

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, úgy az alapmodellek, az iPhone 16 és iPhone 16 Plus az A18-as lapkát kapják, míg a prémium változatok, az iPhone 16 Pro és Pro Max az A18 Pro chippel lesznek felszerelve. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A frissítés lehetővé teheti, hogy az iOS 18-cal érkező Apple Intelligence funkció az alapmodelleken is elérhető legyen, ne csupán a Pro verziókon, ami a felhasználói élmény szempontjából jelentős előrelépés lehet.

Ami a külsőt illeti, az iPhone 16 és 16 Plus modellek várhatóan hasonlóak lesznek elődeikhez, egy kivétellel: a kamerasziget kialakítása változik, az Apple ugyanis visszatér a korábbi elrendezéshez, ahol a lencsék egymás alatt helyezkednek el, szakítva a jelenlegi átlós elrendezéssel.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A változtatás hátterében az Apple Vision Pro és a Térbeli videók állnak. Jelenleg csak az iPhone 15 Pro és Pro Max képes ilyen videók rögzítésére, az új kameraelrendezés azonban a funkciót kiterjesztheti az alapmodellekre is.

Az új iPhone modellek várhatóan két hónap múlva kerülnek piacra, bár a pontos megjelenési dátumot az Apple még nem hozta nyilvánosságra.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.