Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Ezeken az új, meglepő eszközökön dolgozik most az Apple

Az iPhone-okon és a különböző számítógépeken túl is nagy a mozgolódás az Apple háza táján.

Fotó: Unsplash/Yingchih
Smart

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Mark Gurman, a Bloomberg Apple-hírekkel foglalkozó újságírója számolt be néhány lehetséges termékről, amelyeket a vállalat cupertinói központjában fejleszt. Gurman állítása szeriont forrásai megosztottak vele néhány olyan ötletet és prototípust, amelyek megvalósíthatóságát a mérnökök vizsgálják, ugyanakkor fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy ezek a termékek talán soha nem látnak napvilágot, az Apple ugyanis gyakran számos koncepcióval kísérletezik, mielőtt eldönti, hogy melyiket folytatja.

Okosgyűrű

Gurman szerint az egyik termék, amelyet az Apple fontolgat, egy olyan okosgyűrű, amely különböző fitnesz-mérőszámokat követne, például a pulzusszámot, az elégetett kalóriákat és az alvás minőségét. A gyűrű az Apple Watch kiegészítője lenne, amely gyakori töltést igényel, ráadásul egyes felhasználók nem is szívesen viselik magukon éjszaka. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Gurman úgy tudja, a gyűrű jelenleg nem aktív projekt, inkább csak egy ötlet, amelyet néhány alkalmazott javasolt. Hozzátette azt is, hogy az Apple-nek ezen a piacon olyan cégek jelentenek konkurenciát, mint az Oura és a Samsung, amelyek már elindították vagy bejelentették saját okosgyűrűiket.

Kamerás AirPods

Egy másik termék, amelyről Gurman beszámolt egy beépített kamerával ellátott vezeték nélküli fejhallgató. Esetében a kamerák alacsony felbontású képeket rögzítenének a felhasználó környezetéről, és mesterséges intelligencia segítségével elemeznék azokat az egészséggel kapcsolatos információk, például a vérnyomás, a stressz-szint és a hangulat szempontjából. Gurman szerint ez egy fejlettebb projekt, mint a gyűrű, de egyelőre még csak a tesztelés korai szakaszában tart. A fejhallgató a népszerű Airpods termékcsalád folytatása lenne, amelyből világszerte több millió darabot adtak el.

Megfizethető okosszemüveg

A harmadik, és egyben talán a legtöbbek által várt újdonság egy olyan okosszemüveg, amely megfizethetőbb és elérhetőbb lenne, mint a nemrég bemutatott Vision Pro, amely 3499 dollárba kerül.

A szemüveg hasonló funkciókat kínálna, mint a Ray-Ban és a Meta okosszemüvegei, amelyek már 329 eurótól elérhetők. A szemüveg többek között képes lenne videók rögzítésére, zenelejátszásra és hangasszisztensként is működne. Gurman úgy tudja, ez az Apple egyik legambiciózusabb projektje, ám piacra kerüléséig akár még több év is eltelhet.