Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,039 $

Érkezik az Apple M2 Extreme chipje, ami 48 CPU és 128 GPU magot tartalmazhat

Habár a cupertinóiak a múlt heti bemutatójuk során nem lepleztek le egyetlen Mac Pro készüléket sem, minden jel arra utal, érdemes lesz várni a frissítésre.

Apple
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Igaz, hogy az M1 Ultrával gyakorlatilag egy Threadripper-szintű teljesítményre képes processzorral álltak elő az Apple-nél, az M2 chipek királyának szánt Extreme modell azonban még ezt a csúcslapkát is felülmúlhatja a maga 48 CPU és 128 GPU magjával.

Mark Gurman szakújságíró legutóbbi Power On hírlevelében arról írt, az M2 sorozat valószínűleg az A15 vagy az A16 Bionic chipek dizájnjára és technológiájára épülhet, azt viszont még nem tudni, hogy végül melyikre eshet a választás – minden a TSMC gyártási kapacitásától és hozamától függ majd. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

Az M1 Ultra valójában két M1 Max lapka, amelyeket egy szilícium csatlakozóval, úgynevezett interposerrel kötnek össze – ezt a kialakítást a cupertinói techóriás UltraFusionnek nevezi.

Előreláthatólag az M2 Ultra is hasonló technológiával készülhet, míg az M2 Extreme négy M2 Max chipet kellene, hogy jelentsen, amelyeket úgy forrasztottak össze, hogy kicsikarják belőlük a maximális teljesítményt.

Egyelőre csak találgathatunk arról, mikor mutathatják be ezt az egészen fantasztikus, bivalyerős chipet, hiszen még a soron következő hivatalos Apple-esemény időpontját is rejtély övezi, bár a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva minden bizonnyal áprilisban várható az újabb show.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Zidane is nemet mondhat a Bayern Münchennek, a Manchester United edzője lehet

Zinedine Zidane-ról is lemaradhat a Bayern München, miután a hírek szerint a francia legenda szívesebben ülne le a Manchester United kispadjára, ahol Erik Ten Hagot válthatja.