Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

A lengyel elnök megvétózta az esemény utáni tabletták hozzáférhetőségét könnytő indítványt

Ettől függetlenül mégis könnyebbé válhat a tabletták beszerzése.

Fotó: Unsplash/Anshu A
Európa

Kiss László

Szerkesztő

A fogamzásgátló eszközökhöz való hozzáférés körüli viták újra lángra kaptak Lengyelországban, miután az elnök megvétózta az esemény utáni tabletták vény nélküli forgalmazását célzó törvénymódosítást.

A reproduktív egészségügyi ellátáshoz való jog ismételten felkavarta a kedélyeket Lengyelországban az elnök azon döntése nyomán, hogy megvétózza a sürgősségi fogamzásgátló tabletták könnyebb elérhetőségét biztosító törvényt. Az esemény utáni tabletta jelenleg csak orvos által felírva váltható ki a patikákban. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Andrzej Duda államfő a gyermekek védelmére hivatkozva utasította el a kormánykoalíció által beterjesztett módosítást, amely 15 év felett lehetővé tette volna a készítmény vény nélküli kiváltását. Az elnöki kabinet szerint Duda nem támogathat olyan szabályozást, ami akadályozná a szülői felügyeletet a fiatalkorúak fogamzásgátlási gyakorlata felett.

A kormány azonban nem kívánja elfogadni az elnöki vétót, Izabela Leszczyna egészségügyi miniszter bejelentette, hogy rendelettel biztosítják a gyógyszerészek jogát a sürgősségi fogamzásgátlók felírására, így azok május 1-től vény nélkül is hozzáférhetővé válnak majd, írja az MTI.

Liner/MTI

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.