Ancelotti megvédte Gareth Bale-t a spanyol sajtótól

Manchester, 2022. április 26. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája Manchester City-Real Madrid elõdöntõjének elsõ mérkõzésén a manchesteri Etihad stadionban 2022. április 26-án. MTI/EPA/Peter Powell

Bense Róbert

2022. május 7. - 21:08

Az olasz mester kiállt játékosa mellett, amiért az nem volt jelen a bajnoki cím ünneplésénél.

Carlo Ancelotti mögött izgalmas napok vannak, a bajnoki cím megszerzése után ugyanis a BL-döntőbe is bejutott a Real Madriddal, azonban a komoly sikerek ellenére is volt egy olyan téma, ami miatt magyarázkodnia kellett az olasz mesternek.

Ez pedig Gareth Bale-hez kapcsolódik, aki talán az egyetlen olyan tagja a jelenlegi csapatnak, akit nem övez határtalan rajongás, sőt, a spanyol média arról is gondoskodott, hogy kifejezetten ellenségessé formálják a walesi megítélését.

A probléma nem új, és egy szóval sem lehet azt mondani, hogy Bale nem tett ezért, de az is tény, hogy most pont egy olyan dolog miatt találták be, aminek szinte semmi jelentősége nincsen. Jelen esetben a bajnoki cím ünnepléséről van szó, illetve arról, hogy Bale nem vett részt rajta.

Ancelotti ugyanakkor fontosnak tartotta megemlíteni, hogy mi ennek az oka, és miért nem érdemel emiatt kritikát Bale – számolt be róla a Marca.

Azért nem volt ott, mert nem tudott mozogni, nem azért, mert távolságtartó a csapattal szemben” – válaszolta Ancelotti a szombati sajtótájékoztatóján.

„Minden játékos törődik Bale-lel, és ő is törődik velük. Nem volt ott, mert egyszerűen nem tudott ott lenni. Hátproblémái voltak, és ilyenkor nehéz mozogni. Tudom. Velem is megtörtént már.”