Ancelotti már most tudja, kiket küld pályára a BL-döntőben

MTI/EPA/Christian Bruna

Bense Róbert

2022. május 20. - 07:10

Az olasz mester azonban még nem árulta el a kezdőt.

Persze igaza is van, miért is tenné, amikor még másfél hét van a Bajnokok-ligája döntőig, ahol az angol bajnoki címért utolsó pillanatig küzdő Liverpool lesz az ellenfelük. Az olasz mester talán annyival van könnyebb helyzetben, hogy Jürgen Kloppal ellentétben legalább már a bajnoki elsőségért miatt nem kell izgulnia.

Hogy ez melyik csapat előnyére fog válni, az majd csak május 28-án derül ki, addig viszont még a Real Madridnak is van hátra egy bajnokija, méghozzá a kupagyőztes Betis ellen. Nem meglepő módon ugyanakkor a szokásos, mérkőzés napját megelőző sajtótájékoztatón inkább a BL-döntőről faggatták az olasz edzőt.

„Nincsenek kétségeim a párizsi kezdő tizenegyet illetően. Több időnk van arra, hogy átgondoljuk azt a meccset, mint az ellenfelünknek. Minden készen áll, de még nem foglalkozunk vele, majd csak hétfőtől” – mondta Ancelotti.

A Real Madrid edzője kifejtette továbbá, hogy a Betis ellen leginkább azoknak biztosítana játékperceket, akiknek eddig idén nem sok jutott. Habár még a holnapi kezdőt sem árulta el, szinte biztos, hogy a kulcsjátékosokat pihentetni fogja – írta meg a Marca.

Természetesen egyből feljött a szó Bale-ről is, azonban Ancelotti lehűtötte a kedélyeket: „Bale a csapattal edzett, de nincs 100%-os állapotban. Lehet, hogy ott lesz holnap a kispadon, de az is előfordulhat, hogy nem.”