Ámokfutó okozott balesetet az 51-es úton, a sofőrt újra kellett éleszteni

Fotó: Összeroncsolódott mentõautó és egy összetört roller (az elõtérben) a III. kerületi Bécsi út és Kiscelli út keresztezõdésénél 2020. november 14-én. A mentõ összeütközött egy személyautóval, az autó sofõrje és egy gyalogos megsérült. MTI/Mihádák Zoltán

Czinder Tímea

2022. január 14. - 22:03

Szerencsen pedig egy mentőautó ütközött frontálisan.

Péntek délelőtt frontálisan ütközött egy személygépkocsi és egy kisteherautó az 51-es úton, a balesetet szabálytalan előzés okozta.

A tanúk elmondása szerint az Alfa Romeo sofőrje végig előzgette a sort, pár embert le is szorított az útról, majd az egyik előzésnél frontálisan szembetalálkozott egy furgonnal. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a teherautó felborult, a személygépkocsi pedig kigyulladt.

A Tények beszámolója alapján a helyszínen tartózkodók oltották el a tüzet, majd a Szigetszentmiklósról kiérkező tűzoltók áramtalanították mindkét járművet.

Több mentőegység is a helyszínre érkezett, a balesetet okozó fiatal férfit újra kellett éleszteni, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Egy másik férfi könnyebben sérült, egy harmadik pedig látszólag ugyan nem sérült meg, de őt is kórházba szállították.

Szerencsen is baleset történt, egy személygépkocsi a jeges úton megcsúszva áttért a szemközti sávba, és ütközött egy mentőautóval. A mentők négy embert szállítottak kórházba.

A személygépkocsit vezető középkorú nő súlyos fedett hasi sérüléseket szenvedett, a mentőautóban szállított beteg zúzódásokat megúszta a balesetet. A mentőautó vezetője mellkasi zúzódást, a mentőápoló pedig kulcscsonttörést szenvedett.

Az első vizsgálatok szerint a mentőautó szabályosan közlekedett.