Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Amerikai utas halt meg, négy másik pedig megsebesült egy antarktiszi körutazáson

Fotó: A 2020. január 24-i képen az uruguayi haditengerészet hajója utánpótlást szállít az antarktiszi György király-szigeten Uruguay által üzemeltetett Artigas kutatóbázisra. MTI/EPA/EFE/Federico Anfitti
Dél-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az amerikai Nemzeti Óceánügyi Szolgálat szerint a szokásosnál kétszer nagyobb méretű hullámok csapkodtak a hajó körül, az erős szél pedig még tovább rontotta a helyzetet.

A jelentések szerint egy amerikai utas meghalt, négy személy pedig megsebesült, amikor a hét elején egy hatalmas szökőhullám érte el a Viking Polaris sétahajót, amely az argentínai Ushuaia városa felé tartott.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Az utasok egy antarktiszi körutazáson vettek részt, amikor kedden késő este viharba keveredtek, a hatalmas hullámok pedig több üvegfelületet is betörtek, majd lezuhantak, és sajnálatos módon ez okozta az áldozat halálát.

A Viking Cruises hajótársaság szombaton megjelent közleményében megerősítette az amerikai nő halálát, kiemelve, hogy vizsgálatokat folytatnak az ügy kapcsán, s a hajó következő, december 5-17-re tervezett útját már törölték.

Majd hozzátették, hogy a négy másik vendégük kisebb sérüléseket szenvedett az incidens során, akiket a hajó egészségügyi személyzete látott el, így ők már jól vannak, szerdán pedig meg is érkeztek Argentínába – írta a CNN.

Az amerikai Nemzeti Óceánügyi Szolgálat arról számolt be, hogy a hajó is károkat szenvedett, ugyanis a szokásosnál kétszer nagyobb méretű hullámok csapkodtak aznap éjjel, egyben rendkívül kiszámíthatatlanok voltak az erős szél miatt.