Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,35 Ft
Euró
393,68 Ft
Font
456,88 Ft
Bitcoin
64,040 $

Állítólag idén debütál egy olcsóbb és teljesen digitális Xbox Series X

Számos szivárgás kering a Microsoft jövőbeli tervei kapcsán, a legújabb pedig az, hogy rövidesen piacra dobnak egy új, olcsóbb Xbos Series X konzolt.

Fotó: Unsplash/Billy Freeman
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Microsoft-Activision-üzlet során kiszivárogtak az Xbox Series X|S középgenerációs frissítés tervei, s bár az Xbox-vezér Phil Spencer korábban azt sugallta, hogy nem kapunk középgenerációs frissítést, úgy tűnik, mégis kaphatunk egy új Series X változatot.

Egy friss szivárogtatás szerint ugyanis a Microsoft állítólag még idén piacra dob egy olcsóbb, teljesen digitális, fehér Xbox Series X-et. Tavaly véletlenül nyilvánosságra kerültek az Xbox Series X|S mid-gen frissítésre vonatkozó, nem szerkesztett dokumentumok a Microsoft részéről. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

A dokumentum egy henger alakú, teljesen digitális, fekete színű, Brooklin kódnevű Xbox Series X-et mutatott be, melynek specifikációi közé tartozott 12TF GPU, 16 GB RAM, továbbfejlesztett Wi-Fi és Bluetooth, valamint 2 TB tárhely. Noha jelenleg minden arra utal, hogy a Microsoft nem folytatja a mid-gen frissítési terveit, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a nyáron tényleg piacra dobnak egy új Xbox Series X változatot.

Az Exputer információi szerint az új, teljesen digitális Xbox Series X valamikor június és július között debütálhat, persze csak akkor, ha nem lesz fennakadás az ellátási láncban és a gyártás is zökkenőmentesen megy majd. Úgy tudni, az új verzió fehér színben fog megjelenni, és „egy továbbfejlesztett hűtőbordát és egy továbbfejlesztett Nexus kártyát” tartalmaz majd, valamint 1TB tárhelyet kínál; lemezmeghajtója pedig nem lesz.