Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Életét vesztette három koraszülött a gázai Al Shifa kórházban

Egyre súlyosabb következményei vannak az izraeli-palesztin ellentétnek.

Fotó: EPA/HAITHAM IMAD
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

A Gázai övezet egészségügyi minisztériuma vasárnapi tájékotatása szerint újabb csecsemő halt meg az Al Shifa kórház intenzív osztályán, a harmadik azóta, hogy szombaton elfogyott az üzemanyag, amely a központ vészhelyzeti generátorait és az inkubátorokat működteti.

A közlemény szerint harminchat másik csecsemő fekszik jelenleg a Gázai övezet legnagyobb kórházának kórtermeiben, amelyet izraeli katonai erők vesznek körül.

Szombaton az izraeli fegyveres erők bejelentették, hogy vasárnap megkönnyítik a koraszülött csecsemők evakuálását a kórházból, de ez még nem valósult meg. Közben egészségügyi dolgozók arról számoltak be, hogy izraeli mesterlövészek lőnek mindenkire, akit a kórház közelében észlelnek, ahol mintegy 14 000 civil húzza meg magát áram, víz és élelmiszer nélkül.

A gázai egészségügyi minisztérium államtitkára, Munir al-Boursh megerősítette a mesterlövészek jelenlétét, és azt mondta, hogy tüzet nyitottak a kórházra.

Az izraeli fegyveres erők ugyanakkor közölték, hogy nem támadták meg a kórházat, ám azt megerősítették, hogy heves harcok folytak az egészségügyi központ környékén, állításuk szerint ugyanis a Hamász parancsnoki központként használja azt.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.