Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Akkumulátor kutató intézetet hoznak létre Debrecenben

A hivatalos bejelentés szerint a Debreceni Egyetem (DE) fog felelni az akkumulátor kutató intézet működtetéséért.

Fotó: A Debreceni Egyetem főépülete ünnepi díszkivilágításban advent második vasárnapján, 2023. december 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Greenbox

Takács Petra

Szerkesztő

A Debreceni Egyetem (DE) rektora, Szilvássy Zoltán a HUMDA Zöld Életre Valók országos roadshow debreceni állomásának csütörtöki napján jelentette be, hogy akkumulátor kutató intézetet hoznak létre. Ez pedig számos új lehetőséget jelenthet, különösen ezekben az időkben, amikor egyre több akkumulátorral kapcsolatos fejlesztés valósul meg.

„Ez lehetőséget teremt majd arra, hogy a technológiai folyamatok indikátorai alapján segítsünk észlelni, ha a gyár területén kívül valami nem megfelelően történik, és közösen, a technológia átalakításával biztonságosabbá és hatékonyabbá tegyük a termelésüket” – idézte az MTI a szakembert, aki fontosnak tartja az energiatermelést, illetve a raktározást.

A tevékenység részeként a DE kutatócsoportjai és az intézet folyamatosan figyelemmel fogja követni, hogy a Debrecenben növekvő ipari mennyiség pontosan milyen hatással van a talajra, a vízre, a levegőre, valamint mennyire hatékony a biodiverzitás megőrzése. „Ez az a négy pillér, amelyek monitorozásában szorosan együttműködnek.”

Liner/MTI