Clouds
21 Budapest
Dollár
344,85 Ft
Euró
371,15 Ft
Font
432,17 Ft
Bitcoin
26,799 $

Akár egymillió forintba is kerülhet egy tengerparti nyaralás

Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ennek ellenére az utazási irodák szerint már most nagyobb a kereslet a külföldi utak iránt, mint 2019-ben, a covid előtt volt.

A Porfolio által megkérdezett szakemberek szerint az áremelkedés sem veszi el a magyarok kedvét attól, hogy külföldi utakat foglaljanak le, s ebből a szempontból Görögország, illetve Spanyolország a legnépszerűbb.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

De a 700-900 ezer forintos, vagy akár másfélmillió forintos (két főre, egy hétre) tengerparti nyaralások sem ritkák, s az utazási irodák szerint már most nagyobb a kereslet a külföldi utak iránt, mint 2019-ben, a covid előtt volt – írta a 24.hu.

Ami meglepő, hogy a magasabb energiaárak és az erős infláció ellenére is nagyjából 30%-kal lehet nagyobb a nyári kereslet, mint amekkora négy éve volt. Mindemellett 10-15%-os áremelkedés tapasztalható általában a külföldi utaknál, ami sok esetben részben a repülőjegyárak emelkedésével magyarázható.

Néhány példával is szolgáltak, nagyjából mire lehet számítani, ha valaki külföldön szeretne pihenni:

  • Krétára július elején-közepén 2 főre, 4 csillagos szállodába 902 ezer forintért lehet utazni, félpanziós ellátással. Egy másik szállodában, szintén 4 csillagos szolgáltatással, de már all inclusive ellátással és tengerré néző szobával az ár 1 millió 66 ezer forint.
  • Korfura a július közepi ajánlat félpanzióval egy 4 csillagos szállodában 727 ezer forint, 2 főre. Egy másik, hasonló kategóriájú szálláson viszont már 1 millió 246 ezer forintot kell otthagynia egy párnak erre az időszakra, igaz, itt is teljes ellátást és tengerre néző szobát ígérnek.