Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $
Fotó: Disney+

Ajánló: Marvel-sorozatok a Disney+ kínálatában

Szerző: Borbély Fanni

Ha már az összes Marvel-filmet ledaráltuk, akkor sem kell aggódnunk, hiszen a Disney+ kínálatában több Marvel-sorozat is elérhető.

not image

Borbély Fanni

2022. július. 11 - 20:49

A Disney+ kínálatában az egész Marvel-moziverzum elérhető, így tehát újranézhetjük a filmeket egészen az elsőtől a negyedik fázisig, de ha inkább sorozatokra vágynánk, azokból sincs hiány. Habár több olyan Marvel-film is készült már, melyeket nem árt kétszer is megnézni, hogy tökéletesen összeálljon a kép a fejünkben; ha az újranézhetőséget nézzük, kétségkívül a WandaVision az a sorozat, melyet akár több alkalommal is érdemes megnézni, mivel a cselekmény sokkal többet rejt magában, mint ahogy első ránézésre tűnik.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Most pedig rövid ízelítőket hozunk a Disney+ kínálatában elérhető sorozatokhoz, melyeket jó szívvel ajánlunk megtekintésre:

A Sólyom és a Tél Katonája

Forrás: Disney+

A Sólyom és a Tél Katonája című sorozat sokkal inkább egy akciósorozat lett, melynek alapvető hangulatát a Sólymot alakító Anthony Mackie és a Tél Katonáját alakító Sebastian Stan közötti varázslatos kémia biztosítja. Nem azt mondjuk, hogy nem jó sorozat, de a cselekmény kissé középszerűre sikeredett, a történetszál pedig elég lassan bontakozik ki, az utolsó résznél pedig az volt az érzésünk, hogy abba az egy részbe akarták belesűríteni az összes izgalmat.

Ennek ellenére a finálé elérte a célját, hiszen az egész sorozat tulajdonképpen azért készült el, hogy egyrészt kicsit mélyebben is belelássunk Bucky agyába, és múltjába, illetve, hogy megemésszük, hogy Steve Rogers már sosem tér vissza Amerika Kapitányként, helyét pedig hivatalosan is Sólyomszem veszi át a negyedik fázisban.

Holdlovag

Forrás: Disney+

Aki nem ismeri Oscar Isaac munkásságát, valószínűleg nagyon meg fog lepődni a fergeteges alakításán, ugyanis kétségkívül pályafutása egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtotta a sorozatban. A Holdlovag egy egészen új szemszögből közelíti meg a Marvel moziverzumot, ugyanis a címszereplőnek több személyisége van: Marc Spector, a mimózalelkű, erősen mártírkodásra hajlamos múzeumi dolgozó; Steven, az ősi egyiptomi holdisten, Konsu szolgája, mint bosszúálló; és Holdlovag.

A sorozat egészen kiemelkedő, főként abból a szempontból, hogy több olyan epizód is készült, melyek kifejezetten a cselekmény pszichológiai elemeire támaszkodnak. Érdemes tehát egészen az utolsó percig végignézni a sorozatot, hiszen a negyedik részben egy akkora csavarral húzzák ki a nézők alól a szőnyeget, melyet ritkán látni.

Loki

Forrás: Disney+

Újabb üdítő sorozat, ezúttal a csínytevés istenéről, Lokiról. Ott csöppenünk bele a történetbe, amikor a cseles isten eltűnt a Térkővel, a cselekmény pedig igazán magával ragadó: egy igazán bolondos sci-fibe bújtatott zsarufilm-jellegű alkotás, melyben egy páros azért utazik téren is időn át, hogy helyrehozzák az összekuszált idővonalakat.

Owen Wilson neve leginkább a 2000-es években népszerű romkomokból lehet ismerős, ám a Loki sorozatban meglepően kiemelkedő alakítást nyújtott Mobius M. Mobiusként, a Téridő Varianvia Alapítvány nyomozójaként. Már csak azért is ajánljuk megtekintésre a sorozatot, mert az utolsó epizód egy az egyben fogja az addigi történetszálat, és kihajítja az ablakon, mindezt azért, hogy kellőképpen hatásos legyen az MCU következő főgonoszának debütálása.

Mi lenne ha…?

Forrás: Disney+

A sorozat az MCU első animációs sorozata, s bár első ránézésre meglehet, nem győzött meg sokakat, ez az egyedi antalógiasorozat bőven tartogat meglepetéseket. Külön kiemelnénk, hogy mennyire jól sikerültek az animációk, ugyanis egyes epizódok bizonyos jelenetei már majdnem olyan látványosak, mint egy akciójelenet valamely Marvel-filmből.

Természetesen nem mindegyik rész sikerült ilyen jól, s vannak egészen középszerűek is az évadban, mégis, némelyik kiemelkedő epizód, mint például a Mi lenne ha… lennének zombik?!; vagy a Mi lenne ha… Ultron győzne? miatt érdemes megnézni az egész sorozatot.

Ms. Marvel

Forrás: Disney+

Ha csak a kritikai értékeléseket nézzük, a Ms. Marvel a legjobb az összes Disney+-on elérhető Marvel-sorozat közül, s egyelőre úgy tűnik, hogy nem jutott el elég emberhez, pedig érdemes belevetni magunkat Kamala Khan történetébe. Kamala Khan egyszerű kis középiskolás életét éli, majd rádöbben, hogy egészen hihetetlen képességekkel rendelkezik.

Fontos megjegyezni, hogy ez a Marvel első sorozata, mely PG-besorolást kapott, s mely kimondottan a fiatalabb közönséget célozza, de szerencsére felnőttként sem kell aggódni amiatt, hogy túl gyerekes lesz a történet. Egy szórakoztató és üdítő hangulatú sorozat, egyik legnagyobb pozitívuma pedig, hogy szemmel láthatóan nem kellett a vizuális izgalmakra fektetni a hangsúlyt, a történet ugyanis tökéletesen elég ahhoz, hogy lekösse a figyelmünket.

Sólyomszem

Forrás: Disney+

A Sólyomszem című sorozat története egy héttel karácsony előtt játszódik, ezért mindenképpen megéri megnézni az ünnepek környékén. A cselekmény izgalmas, az akciójelenetek olykor valóban lebilincselőek, Jeremy Renner itt is hozza a tökéletes Sólyomszemet, de remek a kémia az ifjú tanítványt alakító Hailee Steinfield között is.

WandaVízió

Forrás: Disney+

Nos, elérkeztünk a lista utolsó tagjához, s előre le kell szögeznünk, hogy a WandaVízió egy olyan sorozat, melyet vagy imád, vagy utál a néző. Esetünkben előbbi játszik, ugyanis ez a rendhagyó szitkom, mely a hagyományos fekete-fehér képpel indul, olyan hihetetlenül izgalmasan vezeti végig a nézőt a Twin Peaks-jellegű rejtvényen, melyre korábban még nem volt példa a Marvelnél.

Ez az a sorozat, amit jó szívvel ajánlunk akár többszöri újranézésre is, hiszen minden egyes jelenetben elrejtettek valami apró utalást, vagy előjelet a készítők, melyek csak a későbbiekben nyernek értelmet. A gyászoló Wandát alakító Elizabeth Olsen minden eddiginél nagyobb mélységet adott karakterének, de mindenképpen meg kell említenünk Kathryn Hahn alakítását is, aki szerintünk a valaha volt egyik legjobb MCU-gonosz.