Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Agytröszt: az oroszok “közelgő vereséggel” nézhetnek szembe Donyeckben

Újonnan érkezett férfiak buszra szállnak egy krasznodari toborzó központban 2022. szeptember 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el, valamint négy orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régióban népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról. MTI/AP
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 29. - 21:04

Egy amerikai agytröszt orosz jelentésekre hivatkozva jelentett arról csütörtökön, hogy az orosz erők “közelgő vereséggel” nézhetnek szembe a kulcsfontosságú Lyman városában.

Az Institute for the Study of War orosz jelentésekre hivatkozva arról írt csütörtöki jelentésében, hogy az orosz erők “közelgő vereséggel” nézhetnek szembe a kulcsfontosságú donyecki Lyman városában, miután az ukrán katonák ismét ellentámadásba lendültek az ország keleti részén.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Az amerikai agytröszt jelentésében az orosz jelentésekre és blogbejegyzésekre hivatkozva írja, hogy az ukrán erők több falut is visszafoglaltak az északkeleti Lyman városának környékén, mintegy 160 kilométerre Harkovtól, Ukrajna második legnagyobb városától.

A jelentés szerint több orosz katonai blogger is arról írt szerdán, hogy “fokozott aggodalommal” figyelik, ahogy az ukrán erők egyre csak nyomulnak előre Lymannál, “ami arra utal, hogy az orosz erők ezen a területen közelgő vereséggel nézhetnek szembe”.

Mint ismert, az oroszok még május elején szállták meg Lymant, egy kulcsfontosságú vasúti csomópontot, az intézet pedig úgy véli, ha sikerülne legyőzni az oroszokat Lymannál, úgy az ukrán csapatok számára lehetőség nyílna arra, hogy támadásokat intézzenek az orosz állások ellen Luhanszk régió mentén.

Az agytröszt jelentése valószínűsíti, hogy az oroszok nem fognak írni az ukránokkal, ez pedig “nagy mértékben hatással lesz az észak-donyecki és a nyugat-luhanszki területen lévő orosz csoportosulásra”, ennek okán pedig több orosz állást is megsemmisíthetnek az ukrán erők.

Az intézet hangsúlyozta, a további orosz veszteségek nyilvánvalóan negatív hatással lennének a morálra, rámutatva, hogy az orosz hatóságok továbbra is “újonnan mozgósított és alulképzett” újoncokat küldenek a “különböző egységek súlyosan leépült maradványainak” megerősítésére.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.