Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Agyonlőttek egy rendőrt Minneapolisban, egy másik kritikus állapotban van

Legutóbb Minneapolisban történt halálos lövöldözés az USA területén, melynek következtében legkevesebb négyen életüket vesztették.

...svg content...Fotó: Unsplash/Steve Harvey
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Miközben sokan felháborodtak a Donald Trump ellen hozott súlyos bírósági ítéleten, Minneapolisban halálos lövöldözés tört ki, amiben többen meghaltak és megsérültek. Eddig legkevesebb négy halálos áldozatról tudni, akiken a mentők már semmilyen formában nem tudtak segíteni.

A halálos áldozatok között van egy rendőr és a gyanúsított is. A hivatalos tájékoztatás szerint a rendőrök egy aktív incidensre reagáltak, amiben hat ember sérült meg, köztük két rendőrrel. A hatóságok felszólították az embereket, hogy kerüljék el a Whittier negyedet, a lövöldözés helyszínét. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A Reuters azt írja, csütörtökön 18 óra 15 perckor jelentették először az esetet, melynek következtében hat embert ért találat, köztük két rendőrrel és négy civillel. Az első jelentések szerint egy rendőr és két másik ember életét vesztette, de azóta összesen már négy áldozatról tudni, akik belehaltak a sérüléseikbe.

A lövöldözővel végeztek a rendőrök, akinek az egyik kollégájuk életveszélyes állapotban van, küzdenek érte az orvosok. A kötelék áldozata egy 28 éves rendőr, míg a társa kritikus állapotban fekszik a kórházban, így lehetséges, tovább nő az áldozatok száma.

Több mint 20 éve ez az első olyan eset a városban, hogy egy rendőr szolgálatteljesítés közben életét vesztette egy lövöldözésben. A történtek megrázta a környéket, melynek kapcsán sok a kérdőjel, nem tudni, miért tört ki a lövöldözés, mi volt a támadó indítéka, jelenleg is helyszínelnek a környéken, kihallgatják a tanukat.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.