Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,760 $

Az agglomeráció túlzsúfoltsága miatti szigorítás sem segít az ingatlanpiacnak

Érd erre a legjobb példa, a megoldásra ráadásul sokat kell majd várni.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A változtatási tilalom elrendelése tovább fokozta az eladók és a vásárlók bizonytalanságát Érden, ami miatt tovább lassulhat az ingatlanpiac. A tilalom pedig akár három évig is érvényben maradhat – írja a Balla Ingatlan.

A rendelet szerint bizonytalan ideig még értéknövelő beruházásokra sem kerülhet sor, és mindez addig tart, míg el nem készül az új építési szabályzat, ami hónapokig, sőt, akár évekig is húzódhat. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

Hártó Regina a Balla Ingatlan érdi irodájának vezetője kiemelte, hogy a lépésre azért volt szükség, mivel Érd lakossága alig 30 év alatt a kétszeresére növekedett, az infrastruktúra pedig nem tud kiszolgálni ennyi embert.

„A lépés közvetlen hatása, hogy akadt olyan ügyfél, aki úgy döntött, hogy mivel most felesleges próbálkoznia telke eladásával, így inkább felfüggeszti az értékesítést. Legalábbis addig, amíg ki nem derül, miként alakulnak a szabályok. Így most teljes a bizonytalanság, igaz, már ezt megelőzően sem álltak sorba a vevők” – tette hozzá a szakértő.

„A meglévő újépítésű ingatlanok vásárlásával ugyan ki lehetne kerülni ezt a problémát, ugyanakkor ezek iránt rendkívül csekély az érdeklődés, főleg azért, mert újépítésű ingatlant szinte mindig hitelre és támogatással vásárolták meg a vevők.”

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.