Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Turistákra támadt egy elefánt, egy ember életét vesztette

Egy 80 éves amerikai turista tragikus módon életét vesztette, amikor szombat reggel egy elefánt megtámadott és felborított egy szafari járművet Zambiában.

Fotó: Unsplash/Thorsten Messing
Afrika

Takács Petra

Szerkesztő

Keith Vincent, a túrát szervező Wilderness Zambia ügyvezető igazgatója szerint az eset 9:30 körül történt. A szafarin egy hatfős turistacsoport vett részt, amikor járművüket váratlanul megtámadta és felborította egy öt tonnás elefánt, amint azt az egyik utas által rögzített hátborzongató videó is megörökítette.

„Szombat reggel fél tíz körül a hat vendég egy túrán vett részt, amikor a járművet váratlanul megtámadta az elefánt”, áll a hivatalos közleményben. Egy idős amerikai nő súlyos sérüléseket szenvedett a támadás során, nem sokkal később pedig belehalt sérüléseibe. Egy másik női turista szintén súlyos sérüléseket szenvedett, ő továbbra is kritikus állapotban fekszik egy helyi kórházban. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A Wilderness Zambia nem hozta nyilvánosságra az áldozatok személyazonosságát, és nem közölt további részleteket az elefánt agresszív viselkedéséhez vezető körülményekről.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.