Dollár
423,25 Ft
Euró
420,98 Ft
Font
483,45 Ft
Bitcoin
20,171 $

Afganisztán: támadás történt a kabuli repülőtér egyik bejárata előtt, egy ember meghalt

Fotó: Twitter/Bundeswehr im Einsatz
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 23. - 07:29

A hajnali órákban történt a támadás, amiben egy ember meghalt, három személy pedig megsebesült, a támadók egyelőre ismeretlenek.

Afganisztánban továbbra is kritikus a helyzet, a kabuli reptéren és annak közelében állomásozó szövetséges hadseregek folyamatosan dolgoznak a kimenekítéseken, de ez távolról sem olyan egyszerű, hogy az embereket felteszik a repülőgépre.

Soron kívül Szoboszlai szerint 100%-os teljesítményt kell nyújtaniuk a BL-ben

Az elmúlt napokban tízezrek jelentek meg a kabuli repülőtéren, többen meghaltak a tömegben. Lesújtó felvételek látnak napvilágot az ottani helyzetről, ahol a magyar hadsereg egyik egysége is szolgálatot teljesít.

Hivatalos német tájékoztatás szerint ma hajnalban, közép-eurói idő szerint 4 óra 13 perckor tűzharc tört ki az afgán biztonsági erők és ismeretlen támadók között a kabuli repülőtér északi kapujánál. A támadásban egy ember vesztette életét, az afgán biztonsági erők egyik tagja halt bele a sérüléseibe, míg három másik megsebesült.

A támadásban egyetlen német katona sem sérült meg. Nem kizárt, hogy hasonló támadásokra lehet számítani a folytatásban, a tálibok több szempontból sem tartották be az ígérteiket a hatalomátvételt követően, a rendőrfőnököt például kegyetlen módon végezték ki.