Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,96 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,16 Ft
Bitcoin
61,483 $

Rossz nőn hajtottak végre abortuszt Csehországban

A páciens csak egy rutinvizsgálatra érkezett, ám végül egészen más történt.

Fotó: Unsplash/philippe spitalier
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Egy prágai kórházat arra utasítottak, hogy fizessen anyagi kártérítést egy külföldi nőnek, aki négy hónapos terhes volt, amikor egy rutinellenőrzésnek induló vizsgálat helyett abortuszon esett át. Az eset a prágai Bulovka Egyetemi Kórházban történt, ahova a csehül és angolul nem beszélő nő rendszeres terhesgondozásra járt.

Az érintett orvosok szerint a nyelvi akadályok miatti félreértés vezetett a szerencsétlen végkifejlethez. A terhessége negyedik hónapjában járó nő ahelyett, hogy egy szokásos vizsgálaton vett volna részt, tévesen egy műtéti beavatkozásnak vetették alá, amely a méh tartalmának eltávolításával járt. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A műtétet a nő beleegyezése és tudta nélkül végezték el, azt ugyanis, mint kiderült, egy másik ázsiai származású betegen kellett volna elvégezniük. A kórház elismerte a súlyos hibát, amelynek során egy nőgyógyász, egy nővér és egy altatóorvos sem tudta azonosítani a megfelelő beteget.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.