Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,019 $

Az abortusz legalizálását javasolja egy bizottság Németországban

Az érvényben lévő jogszabályok átfogó reformjára vonatkozó javaslatokat a tervek szerint még a mai nap folyamán közzéteszik.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy, a kormánykoalíció által megbízott szakértői bizottság javaslata szerint a terhesség első 12 hetében legalizálni kellene az abortuszt Németországban. „A terhességmegszakítás alapvető törvénytelensége a terhesség korai szakaszában nem tartható fenn” – emelte ki egy sajtótájékoztatón Liane Woerner, a bizottság tagja, a Konstanzi Egyetem büntetőjogi professzora.

„A törvényhozóknak ezért a terhesség első 12 hetében engedélyezniük kellene annak megszakítását” – magyarázta a professzor, ugyanakkor azt is hozzátette: továbbra is tiltani kell az abortuszt a terhesség későbbi szakaszában, azaz amikor a magzat már önálló életképességgel rendelkezik (a terhesség 22. hete körül). Soron kívül Itt a nagy bejelentés, Berki Mazsiék és Hujber Feriék is ott vannak az új Nyerő Párosban

A bizottság emellett úgy véli, a törvényhozókra kell bízni a terhesség korai és késői szakasza közötti időszakra vonatkozó szabályok meghatározását – számolt be a Reuters. Megjegyzik, Németországban az abortusz törvénybe ütközőnek számít, kivéve akkor, ha a terhesség a nő életét veszélyezteti, vagy pedig a terhesség szexuális erőszak következménye.

A valóságban azonban széles körben elérhető az abortusz, az emiatt lefolytatott büntetőeljárások pedig ritkának számítanak – teszik hozzá a cikkben. Mint írják, a bizottság a terhességmegszakításra vonatkozó, érvényben lévő jogszabályok átfogó reformjára vonatkozó javaslatait a tervek szerint még hétfőn közzéteszi, majd Alkotmánybíróság elé kerül.

Vitézy Dávid pillanatok alatt rakta helyre Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávid is belelendült a budapesti kampány hajrája előtt, ami még sokba kerülhet Karácsony Gergelynek, miközben Szentkirályi Alexandra sem kíméli Budapest főpolgármesterét.