Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Ablakon keresztül akart megszökni a kórházból egy koronavírusos beteg

Budapest, 2021. január 2. Az egykori Gizella Szülőotthon épülete a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton. Az épületben a Bajcsy-Zsilinszky Kórház kihelyezett VI. sz. belgyógyászata és mozgásszervi rehabilitációs osztálya működik. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Hétfő délután mászott ki az ablakon egy idős férfi a Bajcsy-Zsilinszky Kórház covid-osztályán, majd az alatta lévő tetőre került.

A Bors magazin információi szerint egyelőre kérdéses, pontosan mi lehetett szándéka a zavart férfinak.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Miután a tetőre került, egy ideig csupán álldogált, majd miután a kórház dolgozói hiába próbálták visszahívni az épületbe, értesítették a tűzoltókat.

A kiérkező szakembereknek végül sikerült rábeszélniük a férfit az együttműködésre, így az idős bácsi önként beszállt az emelőkosárba.

A jeleneteket a szemközti utcából és házakból is végignézték, egyesek kiabáltak is a férfinek, hogy nyugodjon meg, valamint volt olyan is, aki hangosan biztatni kezdte, hogy ugorjon.

A férfi egyelőre nem magyarázta meg tettét, valószínűleg lelkileg viselhette meg a bezártság, amit a covid-osztályon kellett átélnie.

A beteget tegnap hajnalban szállították át a Nyírő Gyula Kórházba, mivel ebben az intézményben van lehetőség a covid-páciensek pszichiátriai kezelésére is.