Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

A Manchester és a PSG is abban reménykedik, hogy Messi otthagyja a Barcelonát

Barcelona, 2020. augusztus 28. Az FC Barcelona labdarúgócsapat argentin csillagát, Lionel Messit ábrázoló molinó Barcelonában 2020. augusztus 28-án, miután a játékos bejelentette távozási szándékát. Elõzõ napi sajtójelentések szerint Messi megbeszélést folytatott a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolával. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
not image

Borbély Fanni

2020. december 21. - 01:26

A legfrissebb hírek szerint a Manchester és a PSG is egyre inkább úgy látja, Messi 2021-ben elhagyja a Barcelona csapatát, és egy másik klubhoz igazol.

A legfrissebb hírek szerint a Manchester City és a PSG is egyre inkább úgy látja, Messi 2021-ben elhagyja a Barcelona csapatát, és egy másik klubhoz igazol.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

A 33 éves argentin játékos nyilvánosan összetűzésbe keveredett Josep Bartomeu volt klubelnökkel, a klubhoz fűződő kapcsolata pedig látszólag komolyan sérült. A Barca azonban továbbra is azt reméli, hogy Messi karrierje hátralevő részét a csapattal tölti majd, az új klubelnök személye pedig tovább alakíthat az eseményeken.

Habár a legtöbb európai hír arról szól, hogy Messi valószínűleg elkötelezi magát a Barcelona mellett, a 90min.com azonban biztos forrásokra hivatkozva állítja, hogy a Manchester és a PSG is meggyőződéssel vallja, hogy Messi 2021-ben elhagyja a Barcát.

A forrás a lapnak úgy fogalmazott, információi szerint Messi jövőre váltani fog, ugyanis a financiális igényei olyan irányba változtak, mely miatt a Manchester és a PSG tűnik a legreálisabb választásnak. Az ismeretlen forrás úgy látja, Messi megszerzése egy erős 2-3 évet jelentene bármely klubnak, és ha idén nem lép ki a Barcelonából, meglehet később már nem is adódik majd rá lehetősége.

A Barcelona számára egyébként akár okos döntés is lehet Messi elengedése, jelenlegi juttatása ugyanis heti 750 000 fontnak (295 millió forint) felel meg, a fotós jogdíjak és a bónuszok függvényében ez pedig egyre csak növekedhet. Messi azonban apjával és egyben ügynökével közösen egy olyan bérigényt állapított meg, mely szerint a jelenlegi bérének felét kérné el a klubtól a jövőben.

Ez az összeg pedig még mindig nem olyan jelentős csökkenés ahhoz képest, ugyanis ha a kompromisszumos bérezés megvalósul, akkor Messi annyit fog keresni mint a PSG sztárja, Neymar. Messi juttatására vonatkozó csökkentési hajlandósága így most elérhetővé tette az argentint az európai klubok számára.

A PSG lassan beletörődik Mbappé elengedésébe, akinek a Real Madrid a legvalószínűbb úti célja, így ha Messi a Barca elhagyása mellett dönt, a legreálisabb forgatókönyv a PSG csapata lenne. Bár a PSG csapatában felmerült a lehetősége, hogy Eden Hazardot is megpróbálják elcsábítani, azonban a belga játékos és Messi együttese problémásnak bizonyulhat a csapatban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.