Clouds
21 Budapest
Dollár
354,55 Ft
Euró
386,25 Ft
Font
432,93 Ft
Bitcoin
23,621 $

A Manchester City csapatkapitányát csábítaná magához a Barcelona

Fotó: Ilkay Gündogan, az angol Manchester City (j) és Fabian Frei, a svájci Basel játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen a bázeli St.Jakob-Park stadionban (MTI/EPA/Georgios Kefalas)
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Egyre több helyről hallani, hogy a katalánok a brit élcsapat egyik legmeghatározóbb játékosát nézték ki maguknak.

Brit és spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona szemet vetett a Manchester City csapatkapitányára, Ilkay Gündoganra, akit a szezon végén lejáró szerződése után ingyen szeretnének szerződtetni.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

A The Telegraph információ szerint a Barcelona érdeklődése komoly, és remélik, hogy a középpályás a nyáron szabad ügynökké válik a piacon – ehhez persze az kellene, hogy az addig hátralévő néhány hónapban ne hosszabbítson vele szerződést jelenlegi csapata.

A beszámoló szerint a katalán klub mindenképpen ingyen szeretné megszerezni Gündogant és megerősíteni vele a középpályát, miközben úgy vélik, hogy N’Golo Kante már nem reális célpont a csapat számára, mivel hamarosan új szerződést köt a Chelsea-vel.

A Barcelona több évnyi jelentős költekezés után továbbra is szűkös anyagi helyzetben van, ezért nem meglepő, hogy Xavi és a vezetőség is keresi annak lehetőségét, hogyan lehetne olcsón megszerezhető jó játékosokkal erősíteni a keretet. A 32 éves Gündogan szerződtetésére vonatkozó reményük most attól függ, hogy a játékos meghosszabbítja-e a szerződését a Citynél, ahol 2016 óta játszik, más ahol Pep Guardiola első igazolása volt a City menedzsereként.

A német középpályás az első perctől kezdve kulcsfontosságú embere volt a csapatnak, Fernandinho tavaly nyári távozását követően pedig a csapatkapitányi karszalagot is átvette, ám információk szerint ennek ellenére sem zárkózik el az új kihívások elől.