Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

A Kiával együtt gyárthat elektromos autókat az Apple

not image

Kulcsár Péter

2021. február 6. - 01:39

Dél-koreai bennfentes szivárogtatóktól származó információk alapján a cupertinói techóriás összeállt a Kiával, így a partneri kapcsolatnak köszönhetően a jövőben közös elektromosautó-projektet indíthatnak el.

A koreai DongA hírportál értesülései szerint az Apple egy 3,6 milliárd amerikai dolláros szerződést köthet hamarosan a Kiával, melynek értelmében komoly fejlesztések indulhatnak el az elektromos autók technológiája terén, ezáltal az sem elképzelhetetlen, hogy az iPhone-jairól és MacBookjairól elhíresült vállalat saját járművek gyártásába kezdhet.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Az Apple a Georgia államban lévő üzemeket célozhatta meg, amelyek a Kia leányvállalataként működnek. A befektetés révén az Apple első elektromos autói előreláthatólag 2024-ben gördülhetnek le a gyártósorokról.

A cupertinóiak előzetes tervei szerint évente 100 ezer járművet állíthatnak elő, ha pedig sikerrel járnak eladások terén, egészen 400 ezer egységig bővíthetik a kapacitást.

Szakértők azt állítják, hogy az Apple nemcsak a Kiát, hanem a Hyundait is felkereste, hogy további partnereket szerezzen magának, egyúttal betekintést nyerhessen az E-GMP névre keresztelt elektromosautó-platform részleteibe, így elhárulhat minden akadály a 2024-es rajt elől.

Ha hihetünk a híreknek, akkor a Kia felelhet majd magáért a gyártásért és az összeszerelésért, míg az Apple az önvezető hardvereket, szoftvereket, továbbá a felhasználói felületet, az akkumulátor- és félvezető-technológiát, illetve az autók dizájnját alkothatja meg.

A Hyundai csoporttal folytatott tárgyalások már évek óta zajlanak a felek között, a dél-koreai cég azonban első körben kihátrált az ügylet mögül, végül mégis sikerült megállapodniuk egymás között, így Elon Musk és a Tesla felkötheti a felkötni valót, ugyanis az Apple népszerűsége révén nem várt konkurenciával szembesülhetnek néhány év múlva.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.