A Jobbik egy LMP-s jelöltet támogat Budapesten

Jakab Péter, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló politikai vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila
not image

Borbély Fanni

2021. április 14. - 10:04

A Jobbik egy közleményben adott hírt arról, hogy Budapest 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében Csárdi Antalt, az LMP országgyűlési képviselőjét fogja támogatni az előválasztáson.

A párt közleményében hozzátette, csak olyan körzetekben indítanak majd jobbikos jelöltet az előválasztásokon, ahol legnagyobb esélyük van a Fidesz legyőzésére, s vannak olyan területek is, ahol úgy vélik, más pártok jelöltjei, vagy éppen civilek alkalmasabbak lehetnek a feladatra.

A Jobbik közleményében kifejtette azt is, hogy miért Csárdi Antalra esett választásuk:

“Évek óta kitartóan küzd a tiszta és átlátható közéletért: önkormányzati képviselőként egyike volt azoknak, akik feltárták az előző fideszes kerületvezetéshez köthető parkolási botrányokat, és az áron alul osztogatott önkormányzati bérlakások ügyét Ferencvárosban. Az előző országgyűlési választáson egyike volt azon kevés ellenzéki jelöltnek, aki egyéni választókerületet nyert, ráadásul olyan körzetben, ahol addig fideszes képviselő volt, így Csárdi Antal visszaszerezte a belvárost a kormánypárttól.”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje nemrégiben adott interjújában elmondta, nem minden választókerületben terveznek jelöltet indítani, s kiemelte, a 106 választókerületben a legfontosabb az összefogás, így tehát nem az egyéni sikerek motiválják a pártot, sokkal inkább a kormányváltás lehetősége.

Az LMP tavaly októberben jelentette be, hogy Csárdi Antalt javasolják ellenzéki jelöltnek a Budapesti 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületében, míg a Momentum színeiben Gelencsér Ferenc, a DK képviseletében pedig Nagypál Anikó indul majd – írja az Index.