Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

A Honvédkórház a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alatt is fogad majd járó- és fekvőbetegeket

Fotó: Unsplash/Martha Dominguez de Gouveia
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 12. - 19:03

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idejére, a szeptember 11. és 13. közötti időszakban a Honvédkórház sürgősségi feladatait más kórházak veszik majd át.

“A tömegrendezvénnyel összefüggő előkészületek részeként, a biztonságos betegellátás érdekében szeptember 11–13. zárónapokra, amikor a Kossuth téren és a Hősök terén nagy létszámú szentmise várható, az NNK a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a rendezvény egészségügyi biztosítására, ez idő alatt más kórházak vesznek át bizonyos ellátásokat”

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek – írta a Honvédelmi Minisztérium a hvg.hu megkeresésére.

A minisztérium most egy közleményben jelezte, hogy a kórházban a járó- és fekvőbeteg-ellátás zavartalanul fog működni, így a betegek nem maradnak ellátás nélkül. A rendezvény idejére kizárólag a sürgősségi esetek kerülnek átirányításra.

“Az elmúlt napokban több személy és sajtóorgánum is a tényeket elferdítve tett közzé cikkeket a közösségi médiában és egyéb, online felületeken, szándékosan megtévesztve és félrevezetve ezzel az állampolgárokat. Holott a határozatból egyértelműen kiderül, hogy nem igaz az az állítás, amely szerint a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelye a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején leáll. A sürgősségi osztály dolgozói ezekben a napokban nem a szabadságukat töltik, nem nyaralni mennek, hanem a kongresszus egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat látják el a rendezvény helyszínén és amennyiben szükséges, a Honvédkórházban”

– írták a közleményben.