Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

A héten lezárul a konzultáció, rövidesen érkezik a nyitási terv

A kormány ezen a héten zárja le az ország újranyitásáról szóló konzultációt, így várhatóan rövidesen nyilvánosságra hozzák a nyitási tervet is.

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A február 17-én indult online konzultáció hivatott felmérni a magyar lakosság meglátásait a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások esetleges feloldására, vagy éppen a részleges feloldásra. A konzultációban olyan kérdések is helyet kaptak, melyek a különböző gazdasági ágazatok nyitásához kapcsolódnak, mint például az éttermek, a szállodák, a koncertek is fesztiválok, továbbá érdeklődtek az iránt is, hogy milyen feltételekkel engednénk be külföldi turistákat az országba.

A konzultáció lezárása után remélhetőleg záros határidőn belül megjelenik majd a kormány nyitási terve is, melyben már szó lesz a védettségi igazolványról is, melyet azok kaphatnak majd meg, akik: vagy átestek már a fertőzésen és ezt teszttel igazolni is tudják, vagy már megkapták az oltást. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Azok a személyek, akik korábban már igazoltan átestek a fertőzésen, a kormány hivatalból ingyenesen kipostáz egy ingyenes kártyát, melyen szerepelnek az érintett adatai, valamint az esetleges oltás dátuma, továbbá amennyiben már átesett a fertőzésen, úgy a vírusból való felgyógyulás napja, ugyanis innentől számít valaki védettnek a koronavírussal szemben.

A felgyógyulás napja az az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) nyilvántartott dátum, amikor negatív PCR-tesztje vagy antigén-gyorstesztje lett, miután korábban pozitív tesztet produkált. Abban az esetben, ha valakinek csak a fertőzést igazoló pozitív tesztje van, de több teszt nem készült, akkor a teszt utáni 10. nap a felgyógyulás hivatalos napja. Aki pedig nem tudta, hogy már átesett a koronavíruson, egy önköltséges antitestellenanyag-vizsgálat elvégzésével lehet jogosult.

Új LMBTQ-ellenes törvényt fogadtak el Ghánában

Hónapokig tartó vita után mégis elfogadták az erősen vitatott új törvényt.