A GTA-sorozat újabb hihetetlen eladási mérföldkőhöz érkezett

Fotó: Unsplash/João Ferrão
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az újabb elképesztő mérföldkő javarészt a GTA 5 töretlen sikerének köszönhető.

A Take-Two Interactive a legutóbbi negyedéves eredménybeszámolójának keretében jelentette be, hogy a Grand Theft Auto-sorozat átlépte a 400 milliós eladási számot. Bizonyára nem meglepő, hogy a franchise legújabb kereskedelmi mérföldkövét nagyrészt az ötödik rész töretlen sikerének köszönhetően érte el.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Noha a GTA 5 záros határidőn belül ünnepli megjelenésének 10. évfordulóját, a gamerek körében továbbra is az egyik legnépszerűbb cím, és a mai napig korszakalkotóként emlegetik: mindössze 3 nappal a megjelenése után a sikerjáték kiskereskedelmi eladásai meghaladták az 1 milliárd dollárt (!), ezzel a leggyorsabb szórakoztatóipari kiadvány lett, mely valaha elérte ezt a szintet.

A megjelenés után közel 4 évvel pedig a GTA 5 minden idők legjövedelmezőbb szórakoztatóipari terméke lett, és a mai napig meglepően jól teljesít. A Take-Two 2023-as pénzügyi évének negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentése még jobban szemlélteti ezt a folyamatos sikert: a GTA 5 március 31-ig összesen 180 millió példányt szállított le.

Mindez 5 millió plusz eladott példányt jelent az előző negyedévhez képest, mely maga is hasonló eredményeket hozott a Grand Theft Auto 5 második negyedéves eladásaihoz képest. A Take-Two legfrissebb pénzügyi adatai a GTA Online GTA+ tagság első évfordulójára is reflektáltak, sikeresnek minősítve az előfizetéses szolgáltatást. Konkrét adatokat azonban nem kívántak közölni az előfizetés kapcsán.

Azt azonban elárulták, hogy az ikonikus sorozat következő része „jó úton halad”, ami még inkább megerősíti azt a nemrégiben megjelent jelentést, miszerint a Grand Theft Auto 6 valamikor 2024 év végén debütálhat. Mivel az ünnepi szezon hagyományosan az év legjövedelmezőbb időszaka az egész szórakoztatóipar számára, a GTA 6 esetében a 2024 negyedik negyedévi megjelenés tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.