Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

A borászokat is tönkretette a koronavírus-járvány

Soltvadkert, 2020. november 25. Frittmann Tamás borász a Frittmann Borászatban Soltvadkerten 2020. november 25-én. Az Európai Bizottság jóváhagyta a Soltvadkerti borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését (OEM, Original Equipment Manufacturer). MTI/Ujvári Sándor
not image

Kulcsár Péter

2020. december 14. - 01:20

A pandémia következtében kialakult gazdasági válság az éttermeket, valamint a szórakozóhelyeket is érintette, mindezekből kifolyólag pedig jelentős módon visszaesett a minőségi alkoholfogyasztás Magyarországon.

A pandémia következtében kialakult gazdasági válság az éttermeket, valamint a szórakozóhelyeket is érintette, mindezekből kifolyólag pedig jelentős módon visszaesett a minőségi alkoholfogyasztás Magyarországon.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Szinte biztos, hogy idén üres lesz Balatonlelle főtere, ugyanis a legutóbbi kormányrendelet értelmében semmilyen karácsonyi rendezvényt sem lehet megtartani hazánkban. A parton néhány ember nézelődik csupán, holott ünnepek előtt a versenyzők már az évi regattákra szoktak készülődni.

Tóth Balázs, a Yacht Club ügyvezetője az ATV Híradónak adott interjúban elmondta, a járványhelyzet miatt felfüggesztették az idei összes év végi eseményt, melyeket évről évre egyre nagyobb sikerrel rendeztek meg.

A borászok szintén óriási károkat szenvedtek el idén. A Bujdosó Borászat főborásza, Bujdosó Ferenc elmondta, a karácsonyi szezon alatt hatalmas tételeket tudtak eladni főként ünnepi vásárokon, illetve céges rendezvényeken, idén viszont ezek elmaradnak, ezáltal jelentős bevételkiesésre számíthatnak.

A villányi bortermelők sincsenek jobb helyzetben, van olyan borászat is, ahol az elmúlt két hónapban 70 százalékos csökkenést tapasztaltak a forgalomban. Szende Gábor, a villányi Szende Pincészet borásza megerősítette, hogy a krízis miatt komoly gondba kerültek, hiszen a borok 70 százalékát a vendéglátás keretein belül értékesítik, ezek az éttermek és bárok viszont jelenleg zárva tartanak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.