Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Az új szabályoknak hála a francia irodai dolgozók az asztaluknál is megebédelhetnek

Franciaország egy vasárnap kiadott rendelettel eltörölt egy törvényt, ami megtiltotta a dolgozóknak, hogy az asztaluknál egyenek, ezzel segítenék elejét venni a koronavírus terjedésének.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az új szabály időlegesen beszüntet egy már hosszú ideje érvényben lévő törvényt, amelyet az egykor szentként kezelt ebédszünet védelmében hoztak.

Eddig a munkaadók nem kényszeríthették a dolgozókat, hogy munkahelyükön ebédeljenek meg, az átmeneti rendelet azonban ezt az 50 munkavállaló feletti irodák esetében és ott, ahol az étkező nem teszi lehetővé a távolságtartást – 1-2 méteres távolságot kell tartani -, felfüggeszti, írja a CNN. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Franciaország több új intézkedést vetett be a járvány terjedésének megfékezése érdekében, de teljes lezárást még nem jelentettek be. Az éttermek, kocsmák és kávézók október óta vannak zárva, míg az este hat utáni kijárási tilalom érvényben maradt.

A legfrissebb adatok szerint 3,46 millióan kapták el az országban a koronavírust, 2,25 millióan már megkapták az első adag vakcinájukat is és 647 ezer ember lett teljesen beoltva december vége óta.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.