Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,247 $

Országszerte elment az internet- és telefonszolgáltatás másfél órára Kubában

Helyi beszámolók szerint annak ellenére, hogy nem történt semmiféle áramkimaradás, 90 percen keresztül nem funkcionált pénteken a kubai internet- és telefonszolgáltatás.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Kubai idő szerint dél környékén összeomlottak a telekommunikációs hálózatok, beleértve az internetet és a nemzetközi kommunikációt – írja a Reuters. Az állami telekommunikációs vállalat annyit közölt az esetről, hogy súlyos technikai hiba lépett fel a hálózatokban.

A nemzetközi telefonvonalakat végül 90 perc után, míg az internetszolgáltatást 10 percre rá sikerült visszaállítani, és utána már nem lépett fel probléma. Részletesebb magyarázatot nem adtak az állam részéről, hogy mi okozta a technikai problémát. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Mindössze néhány éve építették ki a kommunista országban az internetet a lakosság széles körei számára, és csak 2018-ban lett megfelelő okostelefon-hálózatuk. Az ország 11.2 millió lakosa közül már 4.2 millió van fent a világhálón, ami továbbra is gyenge arány.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.