Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,90 Ft
Euró
388,80 Ft
Font
451,99 Ft
Bitcoin
62,871 $

Elhagyta a USNS Comfort kórházhajót az utolsó felgyógyult koronavírus-beteg

Március 30-án érkezett a pandémia legnagyobb gócpontjának számító New Yorkba a hatalmas hajó, amely a város túlterhelt kórházain segített a több mint ezer betegágyás férőhelyével.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egyesült Államok haditengerészete vasárnap bejelentette, hogy a USNS Comfort elvégezte a feladatát, mivel a fedélzeten már egyetlen COVID-19 fertőzöttet sem kezelnek. Április végén készen áll elhagyni New York kikötőjét és valószínűleg visszatér a Virginiában található norfolki bázisra.

A 270 méter hosszú kórházhajón lehorgonyzása óta összesen 182 koronavírusos embert kezeltek. Vasárnap az utolsó beteg is egészségesen távozhatott a USNS Comfortról, bár azt egyelőre nem tudjuk, hogy egy másik klinikára szállították vagy egyből hazamehetett. Soron kívül Változékony időjárás vár ránk szerdán, több helyen is van kilátás csapadékra

„Nagyon büszkék vagyunk rá és megtiszteltetésnek vesszük, hogy segíthettünk New York és New Jersey államok kórházainak.”

mondta Marycate Walsh hadnagy, a haditengerészet szóvivője.

A USNS Comfort Virginába fog visszahajózni, ahol egy kötelező szervizelésen esik majd át és a raktárait is feltöltik. A Pentagon szóvivője, Jonathan Hoffman elmondta, szükség esetén készen állnak az ország bármely területén bevetni a kórházhajó legénységét és szakembereit.

„A USNS Comfort hazahozatala pozitív jel lehet a vírus megállításának folyamatában. Úgy gondolom, hogy hozzájárulhattunk a betegek felépüléséhez az egyik legsúlyosabban érintett térségben.”

tette hozzá Hoffman.

Andrew Cuomo kormányzó korábban arról tájékoztatta a sajtót, hogy a napi koronavírusban elhunyt áldozatok száma New York államban először esett 400 alá ebben a hónapban.

A vasárnapi adatok szerint 288 076 koronavírus-beteget regisztráltak eddig New York államban, közülük 17 280-an nem élték túl a súlyos komplikációkat. A Johns Hopkins Egyetem hivatalos információi alapján az Egyesült Államokban összesen 965 426 COVID-19 fertőzöttet tartanak nyilván, ebből 55 383 a halottak száma.

Közben az egyik profi labdarúgó nagyon súlyos tüneteket produkált:

https://liner.hu/koronavirus-fertozes-miatt-kerult-komaba-a-montpellier-focistaja/

5150 helyett 1000 forint lehet az egynapos autópálya-matrica

Már "csak" a parlamenti többség kell hozzá.