Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Az Úrnak élt egy pap, miközben egy országos adócsaló hálózatot üzemeltetett

A pénzügyi bűncselekménnyel vádolt lelkészt jogerősen kilenc év börtönre ítélték, azonban szökésben van, így a rendőrség még mindig keresi.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A nagyváradi Holdas templom volt papja, Ovidiu Pop szolgálati évei során az Úron és hívein kívül kétes üzleti kapcsolatokat is fenntartott – írta a Főtér hírportál.

Az ortodox pap külföldön tanult, majd 1999-ben került Nagyváradra, és már akkor beindította mellékes bizniszét, hiszen külföldről behozott használt autókkal kereskedett, a püspökséget valóságos gépparkká alakítva. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mégsem ez lett furcsa a rendőrségnek, hanem a sorozatos adócsaló tevékenysége, amely során több százezer euróval lopta meg az államot.

2012 és 2014 között üzlettársával együtt egy adócsaló hálózatot hozott létre, ami a Varadia Business nevű cég köré csoportosult. Főként azzal foglalkoztak, hogy fantomcégeken keresztül magyarországi vágóhidakról vásároltak fel húsokat, amelyeket a Varadia Businessel értékesítettek.

A fantomcégek hatalmas adótartozást halmoztak fel, miközben jutányos áron továbbadták a termékeket.

A vádirat szerint összesen 1,8 millió eurós kárt okoztak az államnak. Bár az első ítélet már 2018-ban megszületett, a pap tettestársát pedig bebörtönözték, a lelkészt azóta sem találják, ezért nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.