Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
68,020 $

Lehetséges, hogy idén még szünetelhet a turizmus

Egyelőre még képtelenség előrejósolni, hogy miként reagálnak az új koronavírustörzsek a védőoltásokra, ezért az utazások még nyáron is korlátozva lehetnek majd.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Grant Shapps, az Egyesült Királyság közlekedési minisztere szerdán arról beszélt, még nem kezdtek tárgyalásokba a turizmus fellendítése érdekében, ugyanis ki kell várniuk az új variáns fertőzőképessége miatt a vakcináció hatékonyságának felmérését – írta a CNN.

Shapps elmondta, Nagy-Britanniába napi szinten kevesebb mint ezer külföldi állampolgár érkezik az úgynevezett vörös listáról, és még nekik is kötelező karanténba szükséges vonulniuk, az intézkedéseken pedig február 15-étől kezdődően tovább szigorítanak. Soron kívül A Real Madrid nagy bejelentést tett a Bajnokok Ligája megnyerését követően

Több mint 30 országból, köztük Dél-Afrikából, Brazíliából és Portugáliából továbbra is tilos beutazni a szigetországba, a vörös listán szereplő államokból pedig kizárólag brit vagy ír állampolgársággal rendelkező személyek érkezhetnek meg az Egyesült Királyságba.

Mindezek ellenére 16-20 ezer ember lép be az ország területére, ennek háromnegyede azonban különböző termékeket szállító cégek alkalmazottjaként és munkásaként érkezik. Shapps hozzátette, előző év ugyanazon hónapjához képest 95 százalékkal csökkent az utazás volumene.

A tárcavezető kiemelte, bár szeretnék, hogy a turizmus újrainduljon, ennek megvalósításához az kell, hogy a fertőzöttek növekménye a vakcináció következtében normalizálódjon.

Mivel ennek jelét egyelőre nem látják, ezért monitorozni fogják a covid-törzseket, hogy tisztább képet kaphassanak a helyzetről.

Már megint balhé volt a BL-döntő előtt, több mint 50 ember letartóztatásra került

A Real Madrid győzelmével záruló BL-döntő előtt komoly összetűzés alakult ki a szurkolók és a rendfenntartók között.

Videón Messi szenzációs találata és Suarez hihetetlen öngólja az Inter Miami meccséről

David Beckham megint csak foghatta a fejét, mert három elkerülhető gólt kapott az Inter Miami hazai pályán, ráadásul Saurez a saját kapujába is betalált egy érthetetlen fejest követően.

Újabb magyar sportoló lesz ott az olimpián

Senánszky Petra 50 méter gyorson országos csúcsot ért el és teljesítette az olimpiai szintet a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásán.