Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

Újabb befolyásos drogbárót tartoztattak le

Megerősítették a thai hatóságok, hogy még októberben sikerült letartóztatni a Sam Gor drogkartell második legmagasabb beosztású vezetőjét, amely bűnszervezet az ázsiai-csendes-óceáni drogkereskedelem abszolút ura, és évi 70 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak le.

...svg content...San Diego, 2021. február 2. Videofelvételérõl készített képen az amerikai parti õrség és a haditengerészet katonái kirakodják a Csendes-óceánon lefoglalt több mint hét tonna kokaint és közel négy és fél tonna marihuánát a Gabrielle Giffords hadihajó fedélzetérõl San Diego kikötõjében 2021. február 1-jén. A lefoglalt kábítószer becsült értéke 211 millió dollár (mintegy 62 milliárd forint). MTI/AP/Amerikai haditengerészet/Amerikai parti õrség
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A hatóságok bejelentése azt jelenti, hogy az ázsiai drogkartell dominója októberben borult először, amikor Thaiföldön letartóztatták a hongkongi Lee Chung Chakot, aki a szervezet mindenható vezetője volt, és az egyik fő koordinálója a hatalmas kábítószer-szállítmányoknak.

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, január folyamán letartóztatták a holland hatóságok a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot, aki addig a pontig a Sam Gor első számú vezetője volt Lee őrizetbe vételét követően. Soron kívül Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

Az elmúlt három hónap során véghez vitt két letartóztatás egyébként egy legalább tíz éve tartó vizsgálatnak az eredménye, amely során az Ausztrál Szövetségi Rendőrség (AFP) próbált fogást találni a gigantikus forgalmat lebonyolító bűnszervezeten – írja a CNN.

Mint a thai hatóságok is megerősítették, már a bíróság elé állították Lee-t, de nem Thaiföldön fogják bebörtönözni, hanem éppen a kiadatásáról döntenek. A több nemzet közreműködésével zajló vizsgálat sikere érdekében azonban várhatóan ki fogják adni a férfit az ausztrál hatóságoknak.

Az elmúlt évek során a Lee vezetése alatt álló Sam Gor átvette a dominanciát az Ázsiát és a Csendes-óceán térségét érintő drogvonalon, amelyen egészen eddig a kanadai bűnszervezetek voltak főként a dominánsak.

A Sam Gornak csak 2018-ban a metamfetaminból 17 milliárd dollárnyi forgalmat sikerült lebonyolítania, de a rendőrség gyanúja szerint a csoport heroinnal, ketaminnal, kokainnal és ecstasyval is szokott kereskedni.

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.