Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,81 Ft
Euró
389,79 Ft
Font
455,57 Ft
Bitcoin
59,277 $

Franciaországban még legalább május végéig zárva maradnak az éttermek

A koronavírus-járvány következtében a vendéglátás legtöbb egységeit bezárták, beleértve az éttermeket, kávézókat és a kocsmákat, így ez a szektor is komoly veszteségekkel számolhat

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A francia kormány nevében a pénzügyminiszter, Bruno Le Maire nyilatkozott úgy, hogy Franciaországban egészen május végéig fontolóra sem veszik, hogy újranyissák az éttermeket és a kávézókat, mivel még nagy a veszélyforrás.

„Semmi sem lenne annál rosszabb, mint egy elsietett újranyitás, ami végül egy újabb bezáráshoz vezetne. Inkább azt az álláspontot pártoljuk, hogy megvárjuk a megfelelő pillanatot, amikor olyan közegészségügyi körülmények vannak, ami nem gördít akadályt az újranyitás elé”. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Le Maire pénzügyminiszter azt is hozzátette, hogy szolidaritást vár azoktól a helytulajdonosoktól, akik felé az éttermek nem tudják teljesíteni a kötelezettségeiket, és nem tudják fizetni a bérleti díjat. Úgy fogalmazott, hogy amennyiben nem lesznek türelmesek, az éttermek becsődölnek, ezért „így se, úgy se jutnának hozzá a pénzükhöz”.

Már jónéhány európai országban megkezdték, vagy legalább tervbe vették a járvány megfékezése érdekében hozott korlátozások csillapítását, például Ausztriában vagy Dániában, de még a korábbi járványgóc Spanyolországban is fokozatosan kezdik visszaengedni a nem létfontosságú gazdasági ágazatokban dolgozókat a munkába.

https://liner.hu/mit-kell-tennunk-ahhoz-hogy-ujranyithassanak-az-uzletek/

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.