Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Levegőért kapkod egy várandós koronavírus-tagadó, végül beismerte tévedését

Jelentősen megváltoztatta álláspontját egy terhes koronavírus-tagadó, miután elkapta a fertőzést, elvesztette a szaglását és az ízlelését, és a fertőzés következményeképp alig kap levegőt

Egészség/Életmód

Nagy Noel

Szerkesztő

A 28 éves brit Tori Howell hosszú időn át a koronavírus-tagadók táborát erősítette, sokáig úgy gondolta, csak kamu a vírus, és az egész járvány egy kitaláció. Tori azonban szintén megfertőződött, és a fertőzés olyan súlyos lefolyású volt nála, hogy megváltoztatta véleményét.

A fiatal brit nő jelenleg 22 hetes terhes, és múlt hét szerdán lett pozitív a koronavírus-tesztje, ám vasárnapig nem alakultak ki nála tünetek. Mostanra már odáig jutott a fertőzés, hogy nem tud rendesen levegőt venni, és folyamatos körzeti orvosi felügyelet alatt áll arra az esetre, ha kórházba kell szállítani. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

„Minden egyes összeesküvés-elméletet meghallgattam és elhittem eddig, ami azt a valóságot kérdőjelezte meg, amelyet most megélek. Nagyon rosszul vagyok vasárnap óta, nincs szaglásom és ízlelésem. Megfázással és fejfájással indult, ám most már csak a levegőért kapkodok. Jelenleg szteroidokkal és antibiotikumokkal ápolnak, és egyébként asztmás is vagyok”

mesélte.

Tori kiemelte, hogy a betegsége ellenére egyelőre minden jel arra utal, hogy a gyermekének nincs baja a fertőzés miatt. Hozzátette: meglehetősen mozgékony a gyermek, mióta megfertőződött, amelyet jó hírnek tart.

Azt is elmesélte, hogy ugyan nem kellett még kórházi megfigyelés alá helyezni, de folyamatosan figyelik a körzeti orvosával a tüdejét, és az eredményeket mindennap el kell küldeni, hogy érzékeljék, amennyiben változás történik.

Tanulságként elmondta, hogy bár nagyon sok mindent elhitt, amit online olvasott, a vírusfertőzés hatására megváltoztatta a véleményét, és arra kér mindenkit, vegye komolyan, mert nagyon is komoly, és súlyos betegséget tud okozni.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.