Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Ilyen sem volt még: marihuána-hiány alakult ki Jamaicában

A Karib-térség egyik legismertebb országát, Jamaicát általában a legtöbben a reggae zenével, a Rasztafárikkal és mindenekelőtt a töménytelen mennyiségű marihuánával azonosítják, ám ez utóbbi sztereotípiát némileg komplikálják a helyi törvények.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Hiába a sztereotípiák, Jamaicában meglehetősen sokáig illegálisnak számított a marihuána termesztése és fogyasztása, 2015-ben engedélyezték először a hatóságok az orvosi használatot, és a kis mennyiségű birtoklást.

A 2015-ben elfogadott szabályok értelmében ha 56 grammnál kevesebbel kapnak el a hatóságok, akkor jelképes összegű bírságot kell mindössze befizetni, és az eset nem kerül be senki erkölcsi bizonyítványába, nem fog számítani büntetett előéletűnek az illető. Soron kívül Orbán Viktor hétvégén is munkában van, Csehországba utazott

A szigetország ezen felül öt tő marihuána termesztését is engedélyezi, miközben a Rasztafárikkal szemben még ekkora szigor sincs, mindenféle következmény nélkül fogyaszthatnak kanaabiszt, elsősorban vallási okokra hivatkozva.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint azonban annak ellenére, hogy lazább most már a szabályozás, az elmúlt idők szárazsága, a megnövekedett lakossági fogyasztás és a marihuána-termesztők csökkenő száma súlyos hiányt okozott a népszerű könnyűdrogból.

Helyi farmerek beszámolója szerint a tavalyi hurrikánszezon során rengeteg esőzés volt, melyre meglehetősen rossz időpontban érkezett a súlyos szárazság, így több tízezer dollár értékű kár keletkezett a marihuána-farmokon.

Mint mondták, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések, mint a kijárási tilalom is súlyosbítja a helyzetet, hiszen a rossz úthálózat miatt sokan gyalog közelítik meg a farmjaikat, a kijárási tilalom következtében viszont ezt csak rendkívül korlátolt időben tehetik.

A helyi hatóságok viszont kihangsúlyozták a helyzet trükkösségét, ugyanis elmondásuk szerint a legális piacon nincs marihuána-hiány. Az illegális piacon, ahonnan a turisták és a helyiek legtöbb esetben beszerzik az anyagot, azonban rendkívüli hiányokat szenved, ami így ténylegesen a jamaicai gazdaságot károsítja.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.

Tragédia a Kanári-szigeteknél: kilenc halott és közel ötven eltűnt személy

Elsüllyedt egy migránsokat szállító hajó pénteken éjszaka a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro közelében, amely tragédiában legalább kilenc ember vesztette életét, és további 48 személy eltűnt.

Jön Szoboszlai következő nagy meccse, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik mérkőzését is élőben adja a televízió, ami a Manchester City újabb pontvesztése miatt különösen fontos lehet.