Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Koronavírus – jöhet a tömeges tesztelés Budapesten

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán közzétett videójában jelentette be, hogy a főváros saját forrásból több mint tízezer koronavírus-tesztet szerzett be, így képesek lesznek az eddig elvégzett ezer teszt mellé további körülbelül húszezer mintavételt elvégezni.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A főpolgármester kiemeli, hogy a nemzetközi tapasztalatok és a mérvadó egészségügyi szervezetek is arra hívják fel a figyelmet, hogy minél több tesztet kell elvégezni annak érdekében, hogy megállítsák a járvány terjedését.

Karácsony hozzáteszi, hogy a tesztelésnek kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy kiszűrjék, ki az, aki már megküzdött a betegséggel, ki az, aki még fertőz, és ki az, akit még elkerült a vírus. Ezt azért is fontos tudni, hogy meg tudják kezdeni a korlátozások enyhítését. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A főváros főpolgármestere azt is megjegyzi, hogy a teszteket elsősorban a budapesti szociális és idősotthonokban dolgozó munkatársakon, hajléktalan-ellátásban dolgozókon végzik el, és biztosítják a kerületi önkormányzatoknak, hogy ők is bátran éljenek a lehetőséggel.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=263934847982270

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.