Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Minden, amit az Xbox Series X olcsóbb, Lockhart nevű konzoljáról tudni kell

A Microsoft már többször elhintette, hogy akár több konzol is érkezhet a következő generációban.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miután a redmondiak bemutatták a Series X hardverének specifikációit és magát a gépházat is, újabb pletykák láttak napvilágot, miszerint a háttérben dolgoznak egy sokkal olcsóbb verzión, amit nemsokára állítólag be fognak jelenteni.

A Windows Central nemrég arról számolt be, hogy az Xbox alkalmazottjai már tesztelik a pénztárcakímélő konzolt és egy májusi bemutató keretein belül a nyilvánosság számára is elérhetővé teszik a részletes információkat róla. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A jelentések szerint a Project Lockhart a jelenlegi csúcskategóriás Xbox One X helyét veheti át a piacon, míg a Series X lesz a Microsoft következő top konzolja. Bár még nem sok mindent tudunk az olcsóbb játékgép szívében rejlő komponensekről, sokan úgy vélik, 100 dolláros különbséggel fogják árulni a nagyobbik testvérhez képest.

A Lockhartból hiányozhat majd a lemezmeghajtó-egység, tehát egy teljesen digitális tartalmakon alapuló konzolt kapunk. A Kotaku úgy tudja, a játékgépen egészen biztosan futtathatóak lesznek a Series X és az Xbox One játékok egyaránt. A szivárogtatások alapján választhatunk majd HDD-vel és SDD-vel rendelkező modellek közül is, a konzol processzora és grafikus egysége pedig felülmúlja majd a jelenlegi generációs gépekét.

Míg a Microsoft fejlesztői csapata a Series X esetében a 4K 120 fps lesz a mérvadó, addig a Lockhartnál az 1440p felbontás és a 60 képkocka per másodperc lehet a cél. Arra következtethetünk, hogy a PS4 Pro teljesítményénél valamivel jobbra számíthatunk.

A teljesen digitális konzol a Project xCloud és az Xbox Game Pass előfizetésekre épülhet és a Series X-hez képest egy gyengébb, de olcsóbb megoldás lehet a gamerek számára.

A redmondi techcég hivatalosan még nem erősítette meg a Lockhart érkezését, ezért nem tudhatjuk pontosan, mikorra esedékes a bejelentés. A májusi dátum reális lehet, viszont a Microsoft egyelőre semmilyen információval nem szolgált egyetlen következő hónapban esedékes bemutatóval kapcsolatban sem.

Az E3 videójáték-konferencia elhalasztása után felröppentek olyan vad pletykák is, miszerint akár piacra is dobhatják május végén a PlayStation 5-öt és az Xbox Series X-et.

Ha a valóság talaján szeretnénk maradni, akkor szerintünk a játékok bejelentése történhet majd tavasz végén, nyár elejétől pedig bemutathatják az alsóbb kategóriás konzolt.

Az előbbi lehetőségről a következő cikkünkben írtunk:

https://liner.hu/sokkal-korabban-jelenthetik-be-az-uj-ps5-es-series-x-jatekokat/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.