Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,43 Ft
Euró
396,78 Ft
Font
475,70 Ft
Bitcoin
64,575 $

Majdnem 4000 fővel nőtt a fertőzöttek száma Spanyolországban, ami a legmagasabb az elmúlt 3 napban

Alapvetően lassulás figyelhető meg a vírus terjedésében a COVID-19 korábbi európai járványgócának számító Spanyolországban, azonban a mai napi adatok alapján ismételten nőtt valamelyest mind a fertőzöttek, mind a halálos áldozatoknak a száma.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Miközben az ország a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályok enyhítését fontolgatja, az elmúlt három nap során nem emelkedett annyit a spanyol koronavírus fertőzöttek és halálesetek száma, mint a mai, spanyol egészségügyi minisztérium által nyilvánosságra hozott adatok szerint.

Ezen adatok alapján az elmúlt 24 órában 3968 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba, aminek köszönhetően 204 178 főre emelkedett a beazonosított betegek száma. A halálos áldozatok tekintetében az emelkedés 430 volt, ami meghaladja némileg a hétfőn regisztrált 399 elhunytat, így mostanra már 21 282 ember vesztette életét a járványban. Soron kívül Az utolsó pillanatokban bukott pontokat a Real Madrid, hiányzott Mbappé

Jönnek azonban jó hírek is az európai koronavírus-járvány egyik legsúlyosabban érintett országából: az áprilisi fertőzési és halálozási adatok feleakkora értéket mutatnak, mint a márciusiak, valamint 80 000 ember, vagyis körülbelül a fertőzöttek 40%-a kigyógyult a betegségből.

Pedro Sanchez miniszterelnök pont ezt a lassulást alapul véve jelezte, hogy lassan megkezdhetik a korlátozások enyhítését az országban, azonban a miniszterelnök is jelezte, hogy ezt csakis fokozatosan fogják végrehajtani. Első lépésként lazítanak a gyermekek elszigetelésére vonatkozó korlátozásokon, és április 27-től már elhagyhatják az otthonaikat.

A kormány egyes sajtóhírek szerint a héten fogja bejelenteni, hogy milyen módon hajtják végre a korlátozások lazítását, de Sanchez jelezte, hogy az intézkedés csillapítása csak a 12 év feletti gyerekekre vonatkozhat. Emellett viszont nem lehet számítani az országos karantén enyhítésére egészen május közepéig.

Spanyolországban amellett, hogy a járványügyi kérdésekben folyamatos tárgyalásban vannak, az országot sújtó gazdasági válság kapcsán is megy a megoldáskeresés, ugyanis egyes elemzők, köztük a Bank of Spain előrejelzése szerint akár 12.4%-kal is csökkenhet az ország GDP-je a járvány következtében.

Spanyolországot különösen mélyen érintheti a koronavírus következtében kialakuló gazdasági válság, hiszen az amúgy is törékeny gazdasággal és relatíve magas munkanélküliséggel rendelkező országban már több tízezer embert bocsátottak el a járvány miatti leállások hatására.

Eközben Németországban csökkenésnek indultak a számok:

https://liner.hu/nemetorszagban-csokkent-a-napi-koronavirus-fertozottek-szama/

Kiderült a Michigan-tó fenekén felfedezett furcsa körök rejtélye

Két évbe került, mire végre rájöttek, mi okozhatta a mélyedéseket a tó alján.