Chilit és burritót csinált magának egy nő… a saját méhlepényéből
Ketrina Hill már a második gyermekét ünnepelhette tavaly áprilisban, az esemény alkalmából pedig igazán különleges menüt készített magának az anyuka, aki örül, hogy mások is követik ezt a szokást.
Ketrina Hill első gyermeke születése után megtartotta a méhlepényt, hogy chilit főzzön belőle, és bár úgy érezte, gyorsabban formába lendült tőle, kicsit száraznak tartotta a húst, így amikor tavaly áprilisban második gyermeke is megérkezett, csavart egyet a recepten: méhlepényét lefagyasztotta, kiolvasztotta és így készítette el burritónak mémi tejföllel és reszelt sajttal, írja a Metro.
A dolog egyáltalán nem újkeletű, sokan már eddig is elfogyasztották a saját méhlepényüket, bár a legmegszokottabb eljárás az, hogy szárítás után ledarálva, kapszula formájában teszik ezt meg. Ketrina saját bevallása szerint nem teheti ezt meg, így a netet bújta a legjobb placentareceptekért.
Az interneten olvasott szülőktől olyan történeteket, amelyek alapján a méhlepény elfogyasztása segített nekik a szülés fáradalmaiból való kigyógyulásban, bár egy kutatás azóta arra jutott, hogy a dolognak nincsen semmilyen pozitív hatása sem.
Ketrinának saját bevallása szerint ízlett a főztje és sajnálja, hogy csak egy adagra eleget tud belőle készíteni általában, mivel amint hazaér a kórházból, le kell azt fagyasztania és miután kivette a fagyasztóból.