Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,47 Ft
Euró
397,16 Ft
Font
477,41 Ft
Bitcoin
63,688 $

Lassan hétmilliós bírságnál jár a covid-szkeptikus fodrász, aki a Magna Cartára hivatkozik

A nő nem adja fel, aki azonban már most egy jelentősebb pénzbüntetést halmozott fel, és nemrég újra ki akarta nyitni a szalonját.

Egészség/Életmód
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Sinead Quinn is bekerült a brit hírek közé, akinek a részére eddig összesen 17 000 font bírságot állítottak ki a járvány ideje alatt a szabályszegések miatt, miközben a Magna Cartára hivatkozik, hogy igazolni tudja magát, miszerint a bírságok nem jogosak vele szemben.

A nő azt ígérte, hogy a hétvégén megnyitja a bradfordi szalonját, amivel csatlakozik a „The Great Opening” névre keresztelt közösségi kampányhoz, melynek lényege, hogy néhány boltos országszerte megfogadta, ellenáll a bezárásoknak, tiltakozásul azért, mert egy ideig nem lehetnek nyitva – írja a Metro. Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

Időközben még a helyi tanács is a fodrász ellen fordult, hogy véget tudjanak vetni a kitartó szabálysértéseknek. A közösségi médiában megosztott levélből kiderült, hogy amennyiben a nő megpróbálja kinyitni az üzletét, akkor letartóztatják.

Ennek ellenére nem sokkal déli 12 óra előtt megjelent a szalon ajtajánál, mellette két rendőrrel. Még mielőtt beengedte volna őket, az ajtón keresztül beszélgetett velük. Nem sokkal később mindenki elhagyta a szalont, és Quinn elhajtott Range Roverével.

Felfüggesztettek állásából egy tűzoltót, amiért kórházba vitt egy égési sérült kislányt

A fodrász nem hagyta annyiban a dolgot, és videós anyagot készített a történtekről, megmutatván azt, hogy „körülvették” a rendőrök, az újságírók, valamint a tanács munkatársai. Nem tartja jogosnak azt, hogy míg egy szőnyegbolt nyitva lehet, és a futballisták játszhatnak a stadionokban, addig ő nem tud megélni a munkájából. „Ez őrület.”

A rendőrség megerősítette, hogy valóban ott voltak a szalonban, de semmilyen covid-szabálysértést nem hoztak nyilvánosságra. A kormány döntése szerint március közepéig azok a boltok nem nyithatnak ki, amik nem bírnak alapvető fontossággal. A fodrászatok nem tartoznak bele ebbe a körbe, így azoknak is zárva kell tartaniuk.

Országszerte figyelmeztették azokat, akik részt akarnak venni ebben a mozgalomban, mert 10 000 font pénzbírságra számíthatnak. Tavaly novemberben a fodrász még a Magna Carta egyik pontjára hivatkozott, amikor be kellett zárnia.

Egy olyan záradékot vett alapul, amit valójában már 1216-ban megszüntettek. A jogi szakértők emiatt visszautasították a nő kérelmét, mivel úgy gondolta, hogy ennek alapján a törvénykezés felett állhat, ha úgy érzi, hogy igazságtalan kormányzás zajlik. A kiszabott bírságokat még mindig nem fizette be, ami miatt bírósági eljárásra készülnek ellene.

Orbán Viktor egyetlen mondattal rakta helyre Gyurcsány Ferencet

Orbán Viktornak nem volt szüksége többre egy mondatnál azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalt, majd elvették tőle a szót.

Orbán Viktor teljes vállszélességgel védte meg a tanárokat

A miniszterelnök visszautasította a súlyos vádakat, és megvédte a magyar pedagógusokat, akiknek többsége kiváló munkát végez.