Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,86 Ft
Euró
392,06 Ft
Font
458,42 Ft
Bitcoin
62,498 $

Ritkán viselt maszkot az elnök, el is kapta a koronavírust

Mexikó elnöke pozitív tesztet produkált, és bejelentette, hogy koronavírus-beteg lett, miközben orvosi ellásra szorult.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Andres Manuel Lopez Obrador a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje, de a tünetei enyhék és időközben orvosi kezelésben részesült. Sokakat nem lepett meg a hír, miután a mexikói elnök korábban már sok kritikával szembesült a járványügy kezelése miatt.

Mint arról a CNN is beszámolt, Lopez Obrador ritkán viselt maszkot, így gyakorlatilag csak idő kérdése volt, hogy mikor kaphatja el a vírust. Mexikó a világ tizenhét országának egyike, amely már több mint egymillió covid-esetet jelentett a járvány kezdete óta. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Az újonnan rögzített halálesetek és fertőzések száma október eleje óta folyamatos emelkedést mutattak, ami az egész országra értendő. Ha pedig a közelmúlt napi statisztikáit vesszük alapul, akkor a legmagasabb számokat kapjuk a pandémia kezdete óta.

Izrael drasztikus döntése: hermetikusan lezárják az eget a vírus miatt

Többen is abban bíznak, hogy a mexikói elnök a betegsége után körültekintőbb lesz, és a megfelelő módon fogja kezelni a helyzetet, mert az messze nem mondható ideálisnak az általa irányított országban.