Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,28 Ft
Euró
394,94 Ft
Font
465,84 Ft
Bitcoin
60,398 $

Több százezer hibás kínai maszkot hív vissza a spanyol kormány

Az El Mundo nevű spanyol lap értesülései szerint 350 000 maszkot kényszerül visszahívni a spanyol kormány miután kiderült, hogy hibásak.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A lap információi szerint a spanyol egészségügyi minisztérium vissza fog hívni több százezer, Kínából importált FFP2 típusú orvosi maszkot, amiket nyolc régióban osztottak szét, köztük Valenciában és Katalóniában. A maszkokat azt követően hívják vissza, hogy mint utólag kiderült, nem felelnek meg az európai elvárásoknak.

Az alapvető kritérium, aminek Európában egy FFP2 orvosi maszknak meg kell felelni, hogy legfeljebb a részecskék 6%-át engedheti át. A spanyol egészségügyi minisztérium szerint a Garry Galaxy hibás maszkjai a részecskék 18-29%-át engedték át, ami jócskán határértéken felüli. Soron kívül Különös közleményt tett közzé a keszthelyi kórház a szülészeti osztály működéséről

Egy pénteki sajtótájékoztatón Salvador Illa spanyol miniszter erősítette meg, hogy azokat a hibás maszkokat, amik még nem kerültek kiosztásra vagy használatra, mind visszahívták. Ugyanakkor a kormány egy újabb adag szállítmányra vár a kínai cégtől, ám elmondásuk szerint ez már megfelel majd az európai kritériumoknak.

Az viszont már nagyobb problémát okoz, hogy a hibás FFP2 maszkok közül egy jelentős mennyiséget már felhasználtak különböző kórházakban, szociális otthonokban és idősotthonokban, ahogyan azt a CSIF nevű spanyol szakszervezet is jelezte.

Nem ez az első eset, hogy a koronavírus-járvány elleni harc közepette hibás felszerelések érkeznek Spanyolországba: március végén a spanyol kormány 50 000 hibás COVID-19 tesztfelszerelést küldött vissza Kínába, miután kiderült, hogy csak 30%-os pontossággal tudja megállapítani a fertőzés jelenlétét a szükséges 80% helyett.

Eközben vannak, akik haszonszerzés céljából teszik mindezt:

https://liner.hu/hamis-gyogyszereket-es-vedofelszereleseket-arulnak-europaban/

Már tudni, miért vont le indokolatlanul pénzt az Apple a magyar számlákról

Az OTP Bank szakemberei közvetlenül érték el az Apple londoni központjának szakértőit, akik a háttérben folyamatosan dolgoznak az ügyön.