Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,63 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,450 $

Bejelenthetik a lakosok azokat, akik nem tartják be a társadalmi távolságtartás szabályait New Yorkban

A koronavírus-járvány elleni harc olyan lépésekre kényszeríti a súlyosan érintett területek vezetőségeit, amit „békeidőben” nem lenne lehetőségük meglépni, elég csak a kijárási tilalomra, vagy épp a beutazási korlátozásokra gondolni.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Ilyen lépést kényszerültek meghozni a pandémia epicentrumának számító New York városában is. Az ott élő lakosok ugyanis bejelenthetnek bárkit, akinél észlelik, hogy nem tartja be a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

A város polgármestere, Bill de Blasio jelentette be, hogy egy új alkalmazás segítségével arra biztatják New York polgárait, hogy azokról a helyekről, amik a hatósági intézkedések ellenére is túlzsúfoltak, vagy azokról az embercsoportokról, akik egyértelműen nem követik a társadalmi távolságtartás szabályait, készítsenek egy képet, és egy hatósági telefonszámra küldjék el azokat. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

„Tudomásunk van róla, hogy még mindig vannak emberek, akik nem értették az üzenetet, ezért komolyabb lépésekhez kell folyamodnunk, hogy megértessük, mennyire fontos a társadalmi távolságtartás. Ha látsz egy túlzsúfolt bevásárlóközpontot, egy nagyobb tömeget, és ezekhez hasonlót, azonnal be tudod jelenteni a hatóságainknak, hogy meg tudják oldani a problémát”

írta de Blasio egy Twitter-bejegyzésben.

A polgármester úgy fogalmazott, amint bármelyik lakos elküldi a képet, a hatóság rögtön úton lesz, hogy biztosított legyen a szabályok betartása. De Blasio elmondása szerint a lépést azért kényszerülnek meglépni, hogy csökkentsék a járvány közegészségügyi kockázatát, és megerősítsék az emberek biztonságát.

Hogy milyen súlyos a helyzet az Egyesült Államokban, azt a halottak számánál jobban vélhetően semmi sem jelezheti:

https://liner.hu/a-koronavirus-mar-most-tobb-amerikai-embereletet-kovetelt-mint-a-tavalyi-influenzaszezon/

Szívtájékon szúrta osztálytársát a hatodikos kislány Bőnyben

Friss információk láttak napvilágot a meghökkentő esetről.

Kína újabb missziót indít a Hold sötét oldalára

Kína az elkövetkező napokban egy robotűrhajót küld a Hold túlsó oldalára, hogy előkészítse az utat az első kínai legénységi leszállás és a Hold déli pólusán felállított bázis előtt.