Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,58 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
456,36 Ft
Bitcoin
57,823 $

Az idősebb korosztály immunizálása lehet a legfontosabb a koronavírus elleni védekezés során

A 60 év felettiek oltása segíthet leginkább a koronavírus okozta elhalálozások megakadályozásában – jelentették be csütörtökön kutatók.

Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A különböző oltási stratégiákat vizsgáló matematikai számítások alapján a fiatal felnőttek oltása elsősorban a fertőzések megakadályozását segítik, azonban az idősebb csoportok immunizálásával lehet a legtöbb életet megmenteni – tudósított róla a CNN.

A University of Colorado Boulder és a Harvard Egészségügyi kara arra következtetésre jutott, hogy az oltási sorrendben a 60 évnél idősebbek priorizálása segíthet leginkább a koronavírusban elhunytak számát csökkenteni. Soron kívül Az eladóknak és a vásárlóknak sem jött be az Aldi újítása

Az általuk tanulmányozott modellek azonban nem vizsgálták a krónikus betegségben szenvedők oltásának hatásait. A fiatal és egészséges réteggel szemben ez a csoport nagyobb kockázatnak van kitéve – a krónikus betegségben szenvedő koronavírus-fertőzötteknél súlyosabb lefolyásra és magasabb halálozási arányra lehet számítani.

A jelenlegi oltási tervek szerint az egészségügyi dolgozók és nélkülözhetetlen munkavállalók élveznek elsőbbséget, a fent említett tanulmány ezt, és a gyermekek oltását is figyelmen kívül hagyta.

A tanulmány a kiskorúakkal kapcsolatban arra tér ki, hogy megállapításaik szerint nem ők a legfertőzőbb réteg, ami azért is fontos, mert az eddigi gyakorlatok szeint az influenza elleni védekezés és széleskörű oltás során az iskoláskorú gyermekeket és a 30-39 éves felnőttek priorizálják, ami alapot jelenthetett az eddigi koronavírus elleni védekezésnek is.

Sorra ürülnek ki az óriásgyárak, miután az Apple elviszi a gyártás egy részét Kínából

Döbbenetes látványt nyújt a Foxconn egykor 50 ezer munkavállalót foglalkoztató elhagyatott létesítménye.

Élőben adja a tv a Dortmund-PSG Bajnokok Ligája elődöntőt szerda este

Szerda este 21 órától feszül egymásnak a Dortmund és a PSG Németországban a Bajnokok Ligája az elődöntő első mérkőzésén.

Mesés jutalmat kapnak a grúz futballisták az Európa-bajnokság miatt

Az Eb-újonc grúz labdarúgó-válogatott 30 millió larit kap, ha továbbjut csoportjából a nyári Európa-bajnokságon, ahol a legjobb tizenhat között a magyar nemzeti csapattal is összekerülhet.