Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Több milliárd dollárnyi gyanús venezuelai valuta hever a svájci bankok mélyén

Svájci hatóságok közel 9 milliárd svájci frank értékű, kétes eredetű venezuelai fizetőeszközt találtak a helyi bankok számláin.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Svájci hatóságok közel 9 milliárd svájci frank értékű, kétes eredetű venezuelai fizetőeszközt találtak a helyi bankok számláin.

A Sonntags Zeitung információi szerint 2019 ősze óta folynak a pénzek eredetével kapcsolatos vizsgálatok. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Egy másik helyi portál úgy tudja, sikkasztott venezuelai közpénzekről lehet szó, amit a zürichi rendőrségi szóvivő is megerősített, mondván a pénz több száz számlán van lekötve körülbelül 30 különböző bankban.

Mindezekből arra a következtetésre lehet jutni, hogy minden nyolcadik svájci bank érintett lehet a pénzmosásban.

A zürichi főügyészség egyelőre nem kívánta kommentálni a helyzetet, szakértők azonban úgy gondolják, hogy a venezuelai ismeretlen tetteseken kívül a svájci bankok is hozzájárulhattak az illegális úton szerzett javak biztonságba helyezéséhez.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.