Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,55 Ft
Euró
391,49 Ft
Font
458,12 Ft
Bitcoin
59,403 $

Illegális koronabulikat tartottak Los Angelesben, letartóztatták a résztvevőket

Csütörtökön éjjel a Los Angeles-i seriffiroda tájékoztatása szerint több tucatnyi fiatalt vettek őrizetbe, amiért megszegték a kijárási tilalmat, és nagyszabású partikat tartottak a városban.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Csütörtökön éjjel a Los Angeles-i seriffiroda tájékoztatása szerint több tucatnyi fiatalt vettek őrizetbe, amiért megszegték a kijárási tilalmat, és nagyszabású partikat tartottak a városban.

A rendőrség szuperterjesztői munkacsoportjának egyenruhásai két külvárosi, valamint három belvárosi bulira csaptak le, amely rendezvényeken összesen 137 huszonévest tartóztattak le – számolt be róla a KTLA hírportál. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

A bulizókat a Kalifornia államban érvényben lévő korlátozások megsértése miatt figyelmeztetésben részesítették, majd őrizetbe vételük után hazaengedték őket – mindez azt jelenti, hogy a következő törvénysértéskor már súlyosabb szankciókra számíthatnak.

A seriffiroda hivatalos Twitter-fiókjára feltöltött fényképeken az látható, amint a rendőrök megrohamozzák azokat az épületeket, amelyekben a többnyire zárt üzleteket ideiglenes szórakozóhelyekké alakították a tulajdonosok, hogy levezessék a pandémia során felhalmozódott feszültséget.

A szuperterjesztői munkacsoport mindezidáig 400-nál is több esetben kapcsolt le illegális bulikat, csak decemberben 225 személyt tartóztattak le. Mindeközben Kaliforniában berobbant a koronavírus-járvány, átlagosan hetente körülbelül 2 ezren halnak bele a fertőzés szövődményeibe, a pandémia kitörése óta közel 13 ezren vesztették életüket a súlyos komplikációkban.

A seriffiroda korábban közölte, nem fogják erőltetni a járványügyi előírások betartásának ellenőrzését, a járvány intenzitásának felerősödése következtében azonban változtattak a hozzáállásukon, és egyre több alkalommal kutatják fel a potenciális tömeges fertőzési rizikóval járó bulikat.