Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,634 $

Jövő hét szerdától új határátkelőt nyitnak meg az Ausztriában dolgozó magyaroknak

Az Ausztriába tartó magyar dolgozóknak túl sokat kell várniuk a határátlépésre, ezért szerdától egy új átkelőt is megnyitnak számukra.

Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Jövő szerdán megnyitnak egy határátkelőt az Ausztriában dolgozó magyaroknak – közölte a külgazdasági és külügyminiszter péntek reggel a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: múlt héten két soproni képviselőtársa, Molnár Ágnes és Barcza Attila keresték meg azzal a problémával, hogy az Ausztriában dolgozó magyaroknak reggelente hosszasan kell várakozniuk a soproni határátkelőhelyen. A rendőrség ugyan – mint írta – példás gyorsasággal lépett, rugalmasabb és egyszerűbb ellenőrzési módszert vezettek be, ugyanakkor világossá vált, hogy tartós megoldást csak egy új átkelő megnyitása jelent. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Képviselőtársai a fertőrákosi átkelőhely megnyitását javasolták. Az osztrák külügyminiszterrel olyan döntést hoztak, amelynek szimbolikus jelentősége is van: a páneurópai piknik helyszínéhez közeli átkelőt újra megnyitják – írta Szijjártó Péter.

A megállapodás értelmében jövő szerdától az Ausztriában dolgozó magyarok ismételten használhatják a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya közötti átkelőhelyet.

Eközben a legfrissebb adatok szerint már 150-nél is többen haltak meg Magyarországon a koronavírus-járvány következtében:

https://liner.hu/tul-a-150-en-a-koronavirus-hazai-halalos-aldozatainak-szama/